Champignonrisotto
Vega

Champignonrisotto

met gegratineerde witlof en geitenkaas

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 55 gram geitenkaas
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 gram risottorijst
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 75 gram wilde rucola
  • 2 stuk(s) witlof
  • 50 mililiter witte wijn
  • 110 gram geitenkaas
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram risottorijst
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 150 gram wilde rucola
  • 4 stuk(s) witlof
  • 100 mililiter witte wijn
  • 150 gram geitenkaas
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 375 gram kastanjechampignons
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 225 gram risottorijst
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 225 gram wilde rucola
  • 6 stuk(s) witlof
  • 200 mililiter witte wijn
  • 220 gram geitenkaas
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 gram risottorijst
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 300 gram wilde rucola
  • 8 stuk(s) witlof
  • 200 mililiter witte wijn

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm een oven met grillstand voor op 210 graden. Pel en snipper de ui en de knoflook. En snijd de champignons in kwarten.

Stap 2

Verwarm de bouillon met de champignons, breng deze aan de kook met de deksel op de pan en laat 5 minuten doorkoken. Halveer ondertussen de stronken witlof en snijd de kern eruit, maar zorg dat de blaadjes wel aan elkaar blijven zitten. Leg ze met de snijkant naar boven op een ovenschaal, bestrooi met peper en zout, besprenkel ze met een beetje olijfolie en smeer de helft van de geitenkaas eroverheen.

Stap 3

Plaats de witlof in de oven voor 25 minuten. Verwarm ondertussen in een pan met een dikke bodem een flinke scheut olijfolie, en fruit hierin de ui en de knoflook kort aan.

Stap 4

Voeg de risottorijst toe, bak deze kort mee en blus af met de witte wijn. Voeg de helft van de bouillon van de champignons toe en laat dit pruttelen op laag vuur. Voeg als het vocht verdampt is een nieuwe scheut champignonbouillon toe, en herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten.

Stap 5

De rijst moet na 25-30 minuten beetgaar zijn en een klein beetje lopen als je er een hoopje van maakt in je pan. Schep nu de champignons uit de pan met de champignonbouillon en meng deze door de risotto samen met de andere helft van de geitenkaas en de helft van de rucola. De witlof is klaar als de kaas mooi gekleurd is, de witlof mag nog wel iets knapperig blijven.

Stap 6

Serveer de risotto met de gegratineerde witlof en garneer af met de rest van de rucola.