Champignon-empanadas
met zwartebonensalade
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 100 gram champignons
- 0.5 stuk(s) flammkuchenbodem
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 0.5 stuk(s) limoen
- 100 gram mais in blik
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paprika
- 75 gram tofu
- 125 gram tomaten
- 0.5 stuk(s) ui
- 0.5 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 200 gram champignons
- 1 stuk(s) flammkuchenbodem
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 1 stuk(s) limoen
- 200 gram mais in blik
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paprika
- 150 gram tofu
- 250 gram tomaten
- 1 stuk(s) ui
- 1 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 4.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 300 gram champignons
- 1.5 stuk(s) flammkuchenbodem
- 3 theelepel(s) komijnpoeder
- 1.5 stuk(s) limoen
- 230 gram mais in blik
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) paprika
- 225 gram tofu
- 375 gram tomaten
- 1.5 stuk(s) ui
- 1 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 6 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 400 gram champignons
- 2 stuk(s) flammkuchenbodem
- 4 theelepel(s) komijnpoeder
- 2 stuk(s) limoen
- 400 gram mais in blik
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) paprika
- 300 gram tofu
- 500 gram tomaten
- 2 stuk(s) ui
- 2 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Wil je dat de empanadas nog net iets mooier goudbruin uit de oven komen? Bestrijk de empanadas dan met wat losgeklopt ei voor ze de oven in gaan.
Chef Sophie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak op hoog vuur 5-6 minuten totdat het meeste vocht is verdampt. Verkruimel de tofu boven een maatbeker en doe de champignons erbij. Voeg de sojasaus, de helft van de paprikapoeder en de helft van de komijn toe. Pureer met een staafmixer en breng verder op smaak met peper en zout.
Steek met een schaaltje of een ronde uitsteekvorm met een diameter van 12 cm rondjes uit het flammkuchendeeg. Vorm van de restjes deeg ook nog 1 of 2 ronde plakjes deeg met dezelfde diameter.
Verdeel de champignonvulling over de deegrondjes. Houd 1 cm van de rand vrij. Vouw het deeg over de vulling en druk de randen aan met de tanden van een vork. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Halveer de helft van de tomaten en rasp deze helften boven een kommetje. Voeg de rest van de gesnipperde ui toe. Boen de limoenen schoon, rasp het groene deel van de schil en pers vervolgens de vruchten uit. Voeg een beetje van het rasp en sap toe (bewaar de rest voor de saladedressing), meng door elkaar en breng de salsa op smaak met peper en zout.
Doe de zwarte bonen en de maïs in een zeef. Spoel af en laat uitlekken. Snijd de paprika in kleine blokjes en de rest van de tomaten in blokjes. Doe de maïs, zwarte bonen, tomatenblokjes en paprika in een ruime schaal. Maak van de rest van de paprikapoeder, komijn en limoenrasp en-sap samen met de olie een dressing en meng deze door de bonensalade. Serveer de warme empanadas met de salsa en de salade.