Kerrie-rijst met kip
Vlees

Kerrie-rijst met kip

spinazie en bloemkool

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 120 gram kipdijfilet blokjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 eetlepel(s) olie
  • 75 gram parboiled rijst
  • 100 gram spinazie
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 4 theelepel(s) kerrie
  • 240 gram kipdijfilet blokjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 150 gram parboiled rijst
  • 200 gram spinazie
  • 1 stuk(s) ui
  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 6 theelepel(s) kerrie
  • 360 gram kipdijfilet blokjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 eetlepel(s) olie
  • 225 gram parboiled rijst
  • 300 gram spinazie
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 800 gram bloemkoolroosjes
  • 1 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 8 theelepel(s) kerrie
  • 480 gram kipdijfilet blokjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 300 gram parboiled rijst
  • 400 gram spinazie
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Plan vooruit en kook de rijst de avond van tevoren. Dan staat het gerecht met een kwartiertje op tafel.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.

Stap 2

Breng een pan water aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in 4 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuut de spinazie toe. Giet af in een vergiet, spoel even af met koud water en laat uitlekken tot gebruik.

Stap 3

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan of braadpan. Bak de kipdijreepjes 3 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de ui, knoflook en kerrie toe en bak 1 minuut mee.

Stap 4

Voeg de rijst toe en bak al omscheppend 2 minuten. Voeg de bloemkool en spinazie toe en warm nog 2 minuten mee. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Schep de kerrie-rijst met groenten op de (diepe) borden en serveer.