
Kerrie-rijst met kip
spinazie en bloemkool
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje kip
- 2 theelepel(s) kerrie
- 120 gram kipdijfilet blokjes
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.5 eetlepel(s) olie
- 75 gram parboiled rijst
- 100 gram spinazie
- 0.5 stuk(s) ui
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
- 4 theelepel(s) kerrie
- 240 gram kipdijfilet blokjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olie
- 150 gram parboiled rijst
- 200 gram spinazie
- 1 stuk(s) ui
- 600 gram bloemkoolroosjes
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje kip
- 6 theelepel(s) kerrie
- 360 gram kipdijfilet blokjes
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 1.5 eetlepel(s) olie
- 225 gram parboiled rijst
- 300 gram spinazie
- 1.5 stuk(s) ui
- 800 gram bloemkoolroosjes
- 1 stuk(s) bouillonblokje kip
- 8 theelepel(s) kerrie
- 480 gram kipdijfilet blokjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olie
- 300 gram parboiled rijst
- 400 gram spinazie
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie
Vanaf 49.50 per weekTip!
Plan vooruit en kook de rijst de avond van tevoren. Dan staat het gerecht met een kwartiertje op tafel.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.
Breng een pan water aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in 4 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuut de spinazie toe. Giet af in een vergiet, spoel even af met koud water en laat uitlekken tot gebruik.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan of braadpan. Bak de kipdijreepjes 3 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de ui, knoflook en kerrie toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de rijst toe en bak al omscheppend 2 minuten. Voeg de bloemkool en spinazie toe en warm nog 2 minuten mee. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Schep de kerrie-rijst met groenten op de (diepe) borden en serveer.