“Captains summer dinner”
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 kilogram appels
- 25 pot(ten) augurk(en)
- 0.5 stuk(s) courgette
- 150 gram kalkoendijreepjes
- 100 gram kapucijners (gedroogd)
- 1.5 gram piccalilly
- 0.5 stuk(s) rode paprika
- 50 gram spek
- 125 gram spinazie
- 25 gram zilveruitjes
- 1 kilogram appels
- 50 pot(ten) augurk(en)
- 1 stuk(s) courgette
- 300 gram kalkoendijreepjes
- 200 gram kapucijners (gedroogd)
- 3 gram piccalilly
- 1 stuk(s) rode paprika
- 100 gram spek
- 250 gram spinazie
- 50 gram zilveruitjes
- 1.5 kilogram appels
- 75 pot(ten) augurk(en)
- 1.5 stuk(s) courgette
- 450 gram kalkoendijreepjes
- 300 gram kapucijners (gedroogd)
- 4.5 gram piccalilly
- 1.5 stuk(s) rode paprika
- 125 gram spek
- 375 gram spinazie
- 75 gram zilveruitjes
- 2 kilogram appels
- 100 pot(ten) augurk(en)
- 2 stuk(s) courgette
- 600 gram kalkoendijreepjes
- 400 gram kapucijners (gedroogd)
- 6 gram piccalilly
- 2 stuk(s) rode paprika
- 200 gram spek
- 500 gram spinazie
- 100 gram zilveruitjes
Benodigdheden
- grillpan
- mandoline of kaasschaaf
- snijplank
- mes
- kookpan
Tip
Let op! Laat gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 – 12 uur weken in ruim water. Kook ze vervolgens 1 – 2 uur in het weekwater.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Laat de gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 – 12 uur weken in ruim water. Kook ze vervolgens 1 – 2 uur in het weekwater. Giet de kapucijners af en laat uit wasemen in de pan. Dep de kalkoendijblokjes droog en kruid met peper, zout en olijfolie. Was de spinazie, courgette, paprika en appel goed.
Snijd de courgette in linten (gebruik hiervoor een mandoline of een kaasschaaf). Snijd de paprika in ringen van 2 cm. Snijd de appel in plakjes en vervolgens in dunne stokjes. Snijd de augurk in plakjes.
Verwarm de grillpan en grill de kalkoendijblokjes in 5 minuten gaar. Laat 2 à 3 minuten rusten. Grill ondertussen de paprika ringen.
Bak de ontbijtspek rustig krokant in de hapjespan.
Voeg piccalilly, augurk, zilverui en appel aan de lauwwarme kapucijners toe en meng alles goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
Verdeel de spinazie en courgette linten over de borden. Verdeel speels het kapucijners mengsel, de paprika, spek en kalkoen over de spinazie en courgettelinten.