“Captains summer dinner”
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 kilogram appels
- 25 pot(ten) augurk(en)
- 0.5 stuk(s) courgette
- 10 gram kapucijners (gedroogd)
- 100 gram peultjes
- 1.5 gram piccalilly
- 0.5 stuk(s) rode paprika
- 150 gram spinazie
- 25 gram zilveruitjes
- 1 kilogram appels
- 50 pot(ten) augurk(en)
- 1 stuk(s) courgette
- 200 gram kapucijners (gedroogd)
- 200 gram peultjes
- 3 gram piccalilly
- 1 stuk(s) rode paprika
- 250 gram spinazie
- 50 gram zilveruitjes
- 1.5 kilogram appels
- 75 pot(ten) augurk(en)
- 1.5 stuk(s) courgette
- 300 gram kapucijners (gedroogd)
- 300 gram peultjes
- 4.5 gram piccalilly
- 1.5 stuk(s) rode paprika
- 400 gram spinazie
- 75 gram zilveruitjes
- 2 kilogram appels
- 100 pot(ten) augurk(en)
- 2 stuk(s) courgette
- 400 gram kapucijners (gedroogd)
- 400 gram peultjes
- 6 gram piccalilly
- 2 stuk(s) rode paprika
- 500 gram spinazie
- 100 gram zilveruitjes
Benodigdheden
- grillpan
- mandoline of kaasschaaf
- snijplank
- mes
- kookpan
Tip
Let op: Laat gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 – 12 uur weken in ruim water. Kook ze vervolgens 1 – 2 uur in het weekwater.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Laat de gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 – 12 uur weken in ruim water. Kook ze vervolgens 1 – 2 uur in het weekwater. Giet de kapucijners af en laat uit wasemen in de pan. Zet een pan met zout water op het vuur. Was de spinazie, courgette, paprika en appel goed.
Snijd de courgette in linten (gebruik hiervoor een mandoline of een kaasschaaf). Snijd de paprika in ringen van 2 cm. Snijd de appel in plakjes en vervolgens in dunne stokjes. Snijd de augurk in plakjes.
Verwarm de grillpan en grill de paprika 3 minuten in de grillpan. Blancheer de peultjes voor 2 minuten en giet deze af.
oeg piccalilly, augurk, zilverui en appel aan de lauwwarme kapucijners toe, en meng goed. Kruid met peper en zout.
Verdeel de spinazie en courgette linten over de borden. Verdeel speels het kapucijners mengsel en de paprika over de spinazie en courgettelinten.