Bulgur met munt-hangop
en falafel
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stengel(st) bosui
- 100 gram bulgur
- 4 gram falafel
- 200 milliliter groentebouillon
- 40 gram hangop
- 0.5 stuk(s) limoen
- 5 gram munt
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 50 gram spinazie
- 150 gram tomaatjes
- 1 stengel(st) bosui
- 200 gram bulgur
- 8 gram falafel
- 400 milliliter groentebouillon
- 80 gram hangop
- 1 stuk(s) limoen
- 10 gram munt
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 100 gram spinazie
- 300 gram tomaatjes
- 2 stengel(st) bosui
- 300 gram bulgur
- 12 gram falafel
- 600 milliliter groentebouillon
- 120 gram hangop
- 1.5 stuk(s) limoen
- 15 gram munt
- 4.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 150 gram spinazie
- 450 gram tomaatjes
- 2 stengel(st) bosui
- 400 gram bulgur
- 16 gram falafel
- 800 milliliter groentebouillon
- 160 gram hangop
- 2 stuk(s) limoen
- 20 gram munt
- 6 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 200 gram spinazie
- 600 gram tomaatjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Heb je nog wat (gedroogde) abrikozen in huis? Snijd ze in kleine stukjes en voeg toe aan de bulgursalade. Een heerlijke combinatie met de rest van het gerecht!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng in een pan de benodigde hoeveelheid water aan de kook voor de bouillon. Los de bouillon op in het water en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur in circa 10 minuten gaar.
Was de tomaatjes en snijd doormidden. Snijd de bosui in ringetjes.
Was de munt en snijd fijn. Doe de hangop in een kommetje en voeg de helft van de munt, 1/3 van de benodigde extra vierge olijfolie, peper en zout toe. Was de limoen en rasp boven de hangop. Roer geheel.
Verhit olie in een koekenpan. Bak de falafel rondom bruin in circa 5 minuten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Doe de bulgur in een grote schaal en voeg de achtergehouden munt, tomaatjes, bosui en spinazie toe. Pers de limoen en voeg het benodigde sap toe. Voeg de rest van de extra vierge olijfolie toe en wat peper en zout. Hussel geheel.
Schep de bulgur op de borden en serveer met de munt-hangop en falafel.