Bulgur met munt-hangop
en köfte
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stengel(st) bosui
- 100 gram bulgur
- 40 gram hangop
- 200 mililiter kippenbouillon
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 gram lamsgehakt
- 0.5 stuk(s) limoen
- 5 gram munt
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 50 gram spinazie
- 150 gram tomaatjes
- 2 stengel(st) bosui
- 200 gram bulgur
- 80 gram hangop
- 400 mililiter kippenbouillon
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 gram lamsgehakt
- 1 stuk(s) limoen
- 10 gram munt
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 100 gram spinazie
- 300 gram tomaatjes
- 3 stengel(st) bosui
- 300 gram bulgur
- 120 gram hangop
- 600 mililiter kippenbouillon
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 gram lamsgehakt
- 1.5 stuk(s) limoen
- 15 gram munt
- 4.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 150 gram spinazie
- 450 gram tomaatjes
- 4 stengel(st) bosui
- 400 gram bulgur
- 160 gram hangop
- 800 mililiter kippenbouillon
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 gram lamsgehakt
- 2 stuk(s) limoen
- 20 gram munt
- 6 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 200 gram spinazie
- 600 gram tomaatjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Heb je nog wat (gedroogde) abrikozen in huis? Snijd ze in kleine stukjes en voeg toe aan de bulgursalade. Een heerlijke combinatie met de rest van het gerecht!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng in een pan de benodigde hoeveelheid water aan de kook voor de bouillon. Los de bouillon op in het water en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur in circa 10 minuten gaar.
Was de tomaatjes en snijd doormidden. Snijd de bosui in ringetjes.
Maak van het gehakt köftes. Duw goed in elkaar zodat ze niet uit elkaar vallen in de pan. Verhit olie in een koekenpan. Fruit de knoflook en voeg daarna de köfte toe. Bak rondom bruin in circa 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Was de munt en snijd fijn. Doe de hangop in een kommetje en voeg de helft van de munt, 1/3 van de benodigde extra vierge olijfolie, peper en zout toe. Was de limoen en rasp boven de hangop. Roer geheel.
Doe de bulgur in een grote schaal en voeg de achtergehouden munt, tomaatjes, bosui en spinazie toe. Pers de limoen en voeg het benodigde sap toe. Voeg de rest van de extra vierge olijfolie toe en wat peper en zout. Hussel geheel.
Schep de bulgur op de borden en serveer met de munt-hangop en köfte.