Bulgur met Lam
Vlees

Bulgur met Lam

frisse yoghurtsaus en tomatenchutney

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 100 gram bulgur
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 gram lamsgehakt
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 5 gram platte peterselie
  • 0.5 stuk(s) puntpaprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 30 gram tomatenchutney
  • 45 milliliter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 200 gram bulgur
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 200 gram lamsgehakt
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 60 gram tomatenchutney
  • 90 milliliter volle yoghurt
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 300 gram bulgur
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 300 gram lamsgehakt
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 15 gram platte peterselie
  • 1.5 stuk(s) puntpaprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 90 gram tomatenchutney
  • 135 milliliter volle yoghurt
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 400 gram bulgur
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 400 gram lamsgehakt
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 20 gram platte peterselie
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 120 gram tomatenchutney
  • 180 milliliter volle yoghurt

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je nog wat verse salie, tijm of rozemarijn in de tuin of koelkast? Voeg dit toe aan de pan als je de lam gaat bakken, dit geeft een heerlijke extra smaak! Ook heerlijk: kneus een teentje knoflook en bak mee in de pan.

Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de bakplaat uit de oven. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de paprika en aubergine. Snijd de puntpaprika in ringen en de aubergine in grote blokjes. Leg de gesneden groenten op de bakplaat.

Stap 2

Maak de ui schoon, snijd in partjes en voeg toe aan de bakplaat. Maak de helft van de benodigde knoflook schoon, snijd grof en voeg ook toe aan de bakplaat. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en bestrooi met Italiaanse kruiden, peper en zout. Hussel geheel en bak 30 minuten in de oven. Schep tussentijds om.

Stap 3

Maak de rest van de benodigde knoflook schoon. Was de peterselie en snijd fijn. Doe de yoghurt in een kom en pers de knoflook erboven. Voeg de helft van de gesneden peterselie toe aan de yoghurt. Was de citroen en rasp boven de yoghurt. Voeg honing, peper en zout toe en roer geheel.

Stap 4

Bekijk de tip om je lamsvlees nóg lekkerder te laten smaken! Doe het gehakt in een kom en kruid met peper en zout. Draai balletjes van het gehakt en leg op een bord. Verhit wat olie of boter in een hapjespan en bak de balletjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur daarna wat lager en doe een deksel op de pan. Gaar nog circa 8 minuten.

Stap 5

Breng water aan de kook voor de bulgur en kook de bulgur in circa 10 minuten gaar. Laat daarna met een deksel op de pan en het vuur uit doorgaren.

Stap 6

Haal de groenten uit de oven. Doe de bulgur in een grote kom en voeg de groenten toe. Pers het benodigde citroensap uit en voeg toe aan de bulgur. Voeg extra vierge olijfolie, achtergehouden peterselie, peper en zout toe en hussel geheel. Schep de bulgur op de borden en verdeel wat van yoghurtsaus. Leg de lamsballetjes er bovenop en serveer met de chutney.