Bulgur met krokante linzen
en amandelschaafsel
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 15 gram amandelschaafsel
- 75 gram bulgur
- 0.5 stuk(s) citroen
- 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 1 stuk(s) korte prei
- 80 gram linzen in blik
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 theelepel(s) paprikapoeder
- 65 gram plantaardige yoghurt
- 0.25 stuk(s) sla
- 0.5 stuk(s) ui
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 30 gram amandelschaafsel
- 150 gram bulgur
- 1 stuk(s) citroen
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 2 stuk(s) korte prei
- 160 gram linzen in blik
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 theelepel(s) paprikapoeder
- 130 gram plantaardige yoghurt
- 0.5 stuk(s) sla
- 1 stuk(s) ui
- 6 theelepel(s) agave siroop
- 45 gram amandelschaafsel
- 225 gram bulgur
- 1.5 stuk(s) citroen
- 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 3 stuk(s) korte prei
- 240 gram linzen in blik
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 theelepel(s) paprikapoeder
- 195 gram plantaardige yoghurt
- 0.75 stuk(s) sla
- 1.5 stuk(s) ui
- 8 theelepel(s) agave siroop
- 60 gram amandelschaafsel
- 300 gram bulgur
- 2 stuk(s) citroen
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 3 stuk(s) korte prei
- 320 gram linzen in blik
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 theelepel(s) paprikapoeder
- 260 gram plantaardige yoghurt
- 1 stuk(s) sla
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Om de frisse citroensmaak te krijgen is het belangrijk om alleen het gele gedeelte van de citroenschil te raspen. Het witte gedeelte van de citroenschil is bitter.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken. Doe de linzen in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, paprikapoeder en komijn. Rooster 25 minuten in de oven. Roer tussentijds om, zodat alle linzen krokant worden.
Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de yoghurt in een kom en rasp hier zoveel mogelijk van de citroenschil over. Meng ook de helft van het citroensap, de honing en peper en zout naar smaak door de yoghurt.
Rooster de geschaafde amandelen in de pan tot ze mooi goudbruin zijn. Was de kropsla en pluk de bladeren. Snipper de ui. Snijd de onderkant en een klein stukje van de bovenkant van de prei af. Was grondig.
Verwarm een grillpan met een scheutje olie. Zorg dat de pan goed heet is. Dep de prei goed droog voordat je gaat grillen. Snijd vervolgens in stukken van 10 centimeter en snijd deze stukken door de helft. Grill de prei circa 8 minuten per kant en kruid naar smaak met peper en zout. De prei is goed gegrilld wanneer er zwarte streepjes zichtbaar zijn. Nadat beide kanten gegrild zijn, zet het vuur laag, schenk een half glas water bij de prei en zet een deksel erop. Laat de prei op deze manier minimaal 5 minuten stomen.
Doe de gesneden kropsla en ui in een saladekom. Giet de bulgur af en voeg toe aan de saladekom samen met de geroosterde linzen. Voeg de rest van het citroensap, olijfolie, peper en zout toe. Hussel door elkaar.
Schep de bulgur op de borden en leg hier een mooie dot yoghurt op. Serveer samen met de gegrilde prei. Maak het gerecht af met het geroosterde amandelschaafsel.