Bulgur met krokante linzen
Vega

Bulgur met krokante linzen

en citroenhangop

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 75 gram bulgur
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 65 gram hangop
  • 2 theelepel(s) honing
  • 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 80 gram linzen in blik
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 theelepel(s) paprikapoeder
  • 0.25 stuk(s) sla
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 150 gram bulgur
  • 1 stuk(s) citroen
  • 130 gram hangop
  • 4 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) komijnpoeder
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 160 gram linzen in blik
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel(s) paprikapoeder
  • 0.5 stuk(s) sla
  • 1 stuk(s) ui
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 225 gram bulgur
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 195 gram hangop
  • 6 theelepel(s) honing
  • 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
  • 3 stuk(s) korte prei
  • 240 gram linzen in blik
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 theelepel(s) paprikapoeder
  • 0.75 stuk(s) sla
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 300 gram bulgur
  • 2 stuk(s) citroen
  • 260 gram hangop
  • 8 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) komijnpoeder
  • 3 stuk(s) korte prei
  • 320 gram linzen in blik
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 theelepel(s) paprikapoeder
  • 1 stuk(s) sla
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Om de frisse citroensmaak te krijgen is het belangrijk om alleen het gele gedeelte van de citroenschil te raspen. Het witte gedeelte van de citroenschil is bitter.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken. Doe de linzen in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, paprikapoeder en komijn. Rooster 25 minuten in de oven. Roer tussentijds om, zodat alle linzen krokant worden.

Stap 2

Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de hangop in een kom en rasp hier zoveel mogelijk van de citroenschil over. Meng ook de helft van het citroensap, de honing en peper en zout naar smaak door de hangop.

Stap 3

Rooster de geschaafde amandelen in de pan tot ze mooi goudbruin zijn. Was de kropsla en pluk de bladeren. Snipper de ui. Snijd de onderkant en een klein stukje van de bovenkant van de prei af. Was grondig.

Stap 4

Verwarm een grillpan met een scheutje olie. Zorg dat de pan goed heet is. Dep de prei goed droog voordat je gaat grillen. Snijd vervolgens in stukken van 10 centimeter en snijd deze stukken door de helft. Grill de prei circa 8 minuten per kant en kruid naar smaak met peper en zout. De prei is goed gegrilld wanneer er zwarte streepjes zichtbaar zijn. Nadat beide kanten gegrild zijn, zet het vuur laag, schenk een half glas water bij de prei en zet een deksel erop. Laat de prei op deze manier minimaal 5 minuten stomen.

Stap 5

Doe de gesneden kropsla en ui in een saladekom. Giet de bulgur af en voeg toe aan de saladekom samen met de geroosterde linzen. Voeg de rest van het citroensap, olijfolie, peper en zout toe. Hussel door elkaar.

Stap 6

Schep de bulgur op de borden en leg hier een mooie dot hangop op. Serveer samen met de gegrilde prei. Maak het gerecht af met het geroosterde amandelschaafsel.