Bulgur met kip
en citroenhangop
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 10 gram amandelschaafsel
- 75 gram bulgur
- 0.5 stuk(s) citroen
- 65 gram hangop
- 2 theelepel(s) honing
- 120 gram kippendijreepjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 1 stuk(s) korte prei
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 theelepel(s) paprikapoeder
- 0.25 stuk(s) sla
- 0.5 stuk(s) ui
- 20 gram amandelschaafsel
- 150 gram bulgur
- 1 stuk(s) citroen
- 130 gram hangop
- 4 theelepel(s) honing
- 240 gram kippendijreepjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 2 stuk(s) korte prei
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 theelepel(s) paprikapoeder
- 0.5 stuk(s) sla
- 1 stuk(s) ui
- 30 gram amandelschaafsel
- 225 gram bulgur
- 1.5 stuk(s) citroen
- 195 gram hangop
- 6 theelepel(s) honing
- 360 gram kippendijreepjes
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 3 stuk(s) korte prei
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 theelepel(s) paprikapoeder
- 0.75 stuk(s) sla
- 1.5 stuk(s) ui
- 40 gram amandelschaafsel
- 300 gram bulgur
- 2 stuk(s) citroen
- 260 gram hangop
- 8 theelepel(s) honing
- 480 gram kippendijreepjes
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 3 stuk(s) korte prei
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 theelepel(s) paprikapoeder
- 1 stuk(s) sla
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Om de frisse citroensmaak te krijgen is het belangrijk om alleen het gele gedeelte van de citroenschil te raspen. Het witte gedeelte van de citroenschil is bitter.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de hangop in een kom en rasp hier zoveel mogelijk van de citroenschil over. Meng ook de helft van het citroensap, de honing en peper en zout naar smaak door de hangop.
Rooster de geschaafde amandelen in de pan tot ze mooi goudbruin zijn. Was de kropsla en pluk de bladeren. Snipper de ui. Snijd de onderkant en een klein stukje van de bovenkant van de prei af. Was grondig.
Verwarm een grillpan met een scheutje olie. Zorg dat de pan goed heet is. Dep de prei goed droog voordat je gaat grillen. Snijd vervolgens in stukken van 10 centimeter en snijd deze stukken door de helft. Grill de prei circa 8 minuten per kant en kruid naar smaak met peper en zout. De prei is goed gegrilld wanneer er zwarte streepjes zichtbaar zijn. Nadat beide kanten gegrild zijn, zet het vuur laag, schenk een half glas water bij de prei en zet een deksel erop. Laat de prei op deze manier minimaal 5 minuten stomen.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Marineer de kip met de knoflook, paprikapoeder en komijn. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de gemarineerde kip in circa 8 minuten gaar. Check of ze gaar zijn, zo niet, bak dan wat langer tot ze gaar zijn.
Doe de gesneden kropsla en ui in een saladekom. Giet de bulgur af en voeg toe aan de saladekom. Voeg de rest van het citroensap, olijfolie, peper en zout toe. Hussel door elkaar.
Schep de bulgur op de borden en leg hier een mooie dot hangop op. Serveer samen met de gegrilde prei en de gebakken kipreepjes. Maak het gerecht af met het geroosterde amandelschaafsel.