Bulgur met gegrilde aubergine
en hangop
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) agave siroop
- 1 stuk(s) aubergine
- 100 gram bulgur
- 100 gram cherrytomaten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 2 teentje(s) knoflook
- 5 gram munt
- 100 gram plantaardige yoghurt
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram spinazie
- 100 gram tomato base
- 175 milliliter water
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 2 stuk(s) aubergine
- 200 gram bulgur
- 200 gram cherrytomaten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 3 teentje(s) knoflook
- 10 gram munt
- 200 gram plantaardige yoghurt
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 gram spinazie
- 200 gram tomato base
- 350 milliliter water
- 3 theelepel(s) agave siroop
- 3 stuk(s) aubergine
- 300 gram bulgur
- 300 gram cherrytomaten
- 0.75 stuk(s) citroen
- 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 4 teentje(s) knoflook
- 10 gram munt
- 300 gram plantaardige yoghurt
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 300 gram spinazie
- 300 gram tomato base
- 525 milliliter water
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 4 stuk(s) aubergine
- 400 gram bulgur
- 400 gram cherrytomaten
- 1 stuk(s) citroen
- 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 5 teentje(s) knoflook
- 15 gram munt
- 400 gram plantaardige yoghurt
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 gram spinazie
- 400 gram tomato base
- 700 milliliter water
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Keep de aubergines in met een klein mesje, zodat je voorkomt dat je per ongeluk door de schil heen snijdt.
Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aubergines en snijd in de lengte doormidden. Keep de aubergines kruislings in. Leg de aubergines in een ingevette ovenschaal. Was de tomaatjes en leg bij de aubergine in de schaal.
Pers de helft van de knoflook uit boven een kommetje. Voeg olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Roer geheel en smeer de aubergines in met de knoflookolie. Bak de aubergines 25 minuten in de oven.
Breng water aan de kook voor de bulgur. Snipper de ui. Verwarm olijfolie in een kookpan en fruit hierin de gesneden ui. Voeg de bulgur toe en fruit 5 minuten mee. Zet het vuur laag en blus voorzichtig af met kokend water. Kook in circa 10 minuten beetgaar.
Doe de yoghurt in een kommetje en pers hierboven de rest van de knoflook uit. Was de munt. Leg een paar blaadjes apart en snijd de rest fijn. Voeg de gesneden munt, de rasp van de citroen en de helft van het sap van de citroen, agavesiroop, peper en zout toe.
Als de bulgur gaar is, voeg de tomatensaus toe. Laat nog een paar minuten pruttelen op laag vuur. Schep net voordat je aan tafel gaat de spinazie door de bulgur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de bulgur op de borden. Leg de aubergine erop en leg een goede dot yoghurt op de aubergine. Maak af met de gegrilde tomaatjes. Schep wat van het heerlijke vocht uit de ovenschaal over de bulgur. Garneer met wat blaadjes munt.