Bulgur met falafel
frisse yoghurtsaus en vijgenchutney
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 100 gram bulgur
- 0.25 stuk(s) citroen
- 120 gram falafel
- 1 theelepel(s) honing
- 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 5 gram platte peterselie
- 0.5 stuk(s) puntpaprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 2 eetlepel(s) vijgenchutney
- 45 milliliter volle yoghurt
- 1 stuk(s) aubergine
- 200 gram bulgur
- 0.5 stuk(s) citroen
- 240 gram falafel
- 2 theelepel(s) honing
- 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 10 gram platte peterselie
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 4 eetlepel(s) vijgenchutney
- 90 milliliter volle yoghurt
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 300 gram bulgur
- 0.75 stuk(s) citroen
- 360 gram falafel
- 3 theelepel(s) honing
- 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 6 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 15 gram platte peterselie
- 1.5 stuk(s) puntpaprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 6 eetlepel(s) vijgenchutney
- 135 milliliter volle yoghurt
- 2 stuk(s) aubergine
- 400 gram bulgur
- 1 stuk(s) citroen
- 480 gram falafel
- 4 theelepel(s) honing
- 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 8 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 20 gram platte peterselie
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 8 eetlepel(s) vijgenchutney
- 180 milliliter volle yoghurt
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTIP
Heb je nog wat verse munt in huis? Snijd fijn en voeg toe aan de bulgur; een heerlijke toevoeging!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Haal de bakplaat uit de oven. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de paprika en aubergine. Snijd de puntpaprika in ringen en de aubergine in grote blokjes. Leg de gesneden groenten op de bakplaat.
Maak de ui schoon, snijd in partjes en voeg toe aan de bakplaat. Maak de helft van de benodigde knoflook schoon, snijd grof en voeg ook toe aan de bakplaat. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en bestrooi met Italiaanse kruiden, peper en zout. Hussel geheel en bak 30 minuten in de oven. Schep tussentijds om.
Maak de rest van de benodigde knoflook schoon. Was de peterselie en snijd fijn. Doe de yoghurt in een kom en pers de knoflook erboven. Voeg de helft van de gesneden peterselie toe aan de yoghurt. Was de citroen en rasp boven de yoghurt. Voeg honing, peper en zout toe en roer geheel.
Breng water aan de kook voor de bulgur en kook de bulgur in circa 10 minuten gaar. Laat daarna met een deksel op de pan en het vuur uit doorgaren.
Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de falafel in circa 5 minuten goudbruin.
Haal de groenten uit de oven. Doe de bulgur in een grote kom en voeg de groenten toe. Pers het benodigde citroensap uit en voeg toe aan de bulgur. Voeg extra vierge olijfolie, achtergehouden peterselie, peper en zout toe en hussel geheel. Schep de bulgur op de borden en verdeel wat van yoghurtsaus. Leg de falafel er bovenop en serveer met de chutney.