Buddha Bowl
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 15 gram hazelnoten
- 0.5 stuk(s) mini komkommer
- 75 gram quinoa
- 0.25 bosje(s) radijs
- 100 gram zoete aardappel
- 50 gram zoete aardappelspread
- 30 gram hazelnoten
- 1 stuk(s) mini komkommer
- 150 gram quinoa
- 0.5 bosje(s) radijs
- 200 gram zoete aardappel
- 75 gram zoete aardappelspread
- 30 gram hazelnoten
- 2 stuk(s) mini komkommer
- 225 gram quinoa
- 1 bosje(s) radijs
- 300 gram zoete aardappel
- 125 gram zoete aardappelspread
- 30 gram hazelnoten
- 3 stuk(s) mini komkommer
- 300 gram quinoa
- 1 bosje(s) radijs
- 400 gram zoete aardappel
- 150 gram zoete aardappelspread
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- kookpan
- hapjespan
Tip
Rooster de hazelnoten voor extra smaak! Doe dit in een droge koekenpan tot de hazelnoten beginnen te verkleuren.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan water met een snuf zout aan de kook. Voeg de quinoa toe en kook in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen.
Snijd ondertussen de snackkomkommers in plakjes. Maak de radijsjes schoon en snijd in vieren. Maak de radijsjes en de komkommer lichtjes aan met een beetje olijfolie en een klein scheutje azijn of citroensap. Kruid met zout en peper.
Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak er de blokjes gekruide zoete aardappel gedurende 5 minuten in aan. Schep 1/3 uit de pan en houd apart.
Voeg de quinoa toe aan de pan met zoete aardappels. Meng goed door en breng eventueel op smaak met zout en peper
Voeg de quinoa toe aan de pan met zoete aardappels. Meng goed door en breng eventueel op smaak met zout en peper
Verdeel de quinoa over 2 kommen en schep er de crème op. Verdeel er de achtergehouden zoete aardappel, de radijsjes en de komkommer over. Garneer met de purpercress en bestrooi tenslotte met de hazelnoten