Bruinebonenstoof met wortel en pastinaak
Vega

Bruinebonenstoof met wortel en pastinaak

en aardappelpuree

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 15 gram boter
  • 190 gram bruine bonen in stoof
  • 100 gram gekleurde wortelen
  • 50 milliliter melk
  • 100 gram pastinaak
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 600 gram aardappel(en)
  • 30 gram boter
  • 380 gram bruine bonen in stoof
  • 200 gram gekleurde wortelen
  • 100 milliliter melk
  • 200 gram pastinaak
  • 1 stuk(s) ui
  • 900 gram aardappel(en)
  • 45 gram boter
  • 570 gram bruine bonen in stoof
  • 300 gram gekleurde wortelen
  • 150 milliliter melk
  • 300 gram pastinaak
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 60 gram boter
  • 760 gram bruine bonen in stoof
  • 400 gram gekleurde wortelen
  • 200 milliliter melk
  • 400 gram pastinaak
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 54.95 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je nog mosterd in huis? Een lepeltje door de aardappelpuree geeft extra pit en past perfect bij de aardse smaken van dit gerecht.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen of boen ze schoon en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 minuten gaar in water met een snuf zout.

Stap 2

Boen de pastinaak en wortel schoon of schil ze. Snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de ui. Verhit wat boter of olie in een ruime pan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en pastinaak toe en bak 5 minuten mee.

Stap 3

Voeg de bruine bonen in stoof toe aan de pan en roer goed door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de stoof nog 8 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed mengen en de groenten gaar zijn.

Stap 4

Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen. Verwarm de melk in een steelpan. Voeg de boter en warme melk toe aan de aardappelen en stamp met een pureestamper tot een smeuïge puree. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de aardappelpuree over de borden, verdeel de bruinebonenstoof met wortel en pastinaak erover en serveer.