Broodje pulled paddo’s
Vega

Broodje pulled paddo’s

met waldorfsalade

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 milliliter BBQ saus
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 0.25 eetlepel(s) azijn
  • 10 gram gepelde walnoten
  • 1 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 200 gram knolselderij
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 200 gram oesterzwammen
  • 10 gram rozijnen
  • 25 gram winterpostelein
  • 50 milliliter BBQ saus
  • 1 stuk(s) appel
  • 0.5 eetlepel(s) azijn
  • 20 gram gepelde walnoten
  • 2 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 400 gram knolselderij
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 400 gram oesterzwammen
  • 20 gram rozijnen
  • 50 gram winterpostelein
  • 75 milliliter BBQ saus
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 0.75 eetlepel(s) azijn
  • 30 gram gepelde walnoten
  • 3 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 600 gram knolselderij
  • 6 eetlepel(s) mayonaise
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 600 gram oesterzwammen
  • 30 gram rozijnen
  • 75 gram winterpostelein
  • 100 milliliter BBQ saus
  • 2 stuk(s) appel
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 40 gram gepelde walnoten
  • 4 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 800 gram knolselderij
  • 8 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 800 gram oesterzwammen
  • 40 gram rozijnen
  • 100 gram winterpostelein

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Ook verstokte vleeseters kunnen een broodje pulled oesterzwam doorgaans enorm waarderen!

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe in een ovenschaal. Besprenkel met wat olie en bak 20-25 min. in de oven. Haal uit de oven, meng er de bbq-saus door en bak nog 5 min. in de oven.

Stap 2

Snijd ondertussen de knolselderij in kwarten en schil ze. Snijd elk kwart in plakken van een ½ cm, snijd de plakken in reepjes en de reepjes in blokjes.

Stap 3

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de knolselderijblokjes in 3-4 min. beetgaar. Giet af in een zeef, laat uitlekken en doe in een kom.

Stap 4

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Meng met de knolselderij. Meng in een kommetje ¾ van de mayo met de mosterd en de azijn en een eetlepel water per persoon. Hak de walnoten grof en meng samen met de rozijnen door de Waldorf salade.

Stap 5

Halveer de hamburgerbroodjes overlangs. Rooster de broodjeshelften met de snijkant naar beneden 1 min. in een koekenpan of grillpan.

Stap 6

Verdeel de pulled paddo’s over de onderkanten van de broodjes. Verdeel er de winterpostelein over. Verdeel de rest van de mayonaise over de broodjes en leg de bovenkanten van de broodjes erop. Serveer met de waldorfsalade.