Broodje pompoenburger met chutney
Vegan

Broodje pompoenburger met chutney

en koolsalade

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) aardappel groot
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 1 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 1 stuk(s) pompoenburger
  • 1 eetlepel(s) pompoenchutney
  • 125 gram rode kool
  • 15 gram rozijnen
  • 125 gram wortel
  • 2 stuk(s) aardappel groot
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 2 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 2 stuk(s) pompoenburger
  • 2 eetlepel(s) pompoenchutney
  • 250 gram rode kool
  • 30 gram rozijnen
  • 250 gram wortel
  • 3 stuk(s) aardappel groot
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 3 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 4.5 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 3 stuk(s) pompoenburger
  • 3 eetlepel(s) pompoenchutney
  • 375 gram rode kool
  • 45 gram rozijnen
  • 375 gram wortel
  • 4 stuk(s) aardappel groot
  • 4 theelepel(s) agave siroop
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 4 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 6 theelepel(s) mosterd
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 4 stuk(s) pompoenburger
  • 4 eetlepel(s) pompoenchutney
  • 500 gram rode kool
  • 60 gram rozijnen
  • 500 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Gebruik een kaasschaaf om de rode kool fijn te schaven.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een braadslee met olie erin zodat het alvast kan opwarmen. Was de aardappelen en snijd in zo lang mogelijke frieten van circa 1cm dik.

Stap 2

Doe de aardappelen in de oven wanneer deze voorverwarmd is en bak ze circa 30 minuten.

Stap 3

Was de wortel. Verwijder de harde, buitenste bladeren van de rode kool en snijd de benodigde hoeveelheid rode kool in zo dun mogelijke reepjes. Schil de wortel en snijd in dunne reepjes of rasp met een grove rasp.

Stap 4

Doe de rode kool, de wortel en de rozijnen in een grote saladekom. Meng de azijn, de mosterd, de agavesiroop en de olie in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de koolsalade.

Stap 5

Ga aan de slag met de pompoenburgers wanneer de aardappelen in de oven bijna klaar zijn. Verhit in een koekenpan ruim olie. Bak de burgers 4-5 minuten per kant op (middel)hoog vuur. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en bak 2-3 minuten mee met de aardappel in de oven.

Stap 6

Haal de aardappelen en de broodjes uit de oven. Beleg de broodjes met de plantaardige mayonaise, de burgers, wat koolsalade en de pompoenchutney. Serveer dit samen met de aardappelen uit de oven en de rest van de koolsalade. Breng de aardappelen op smaak met grof zout.