Broodbol gevuld met linzen
Vegan

Broodbol gevuld met linzen

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) bakkersbol
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram linzen in blik
  • 150 gram tomaten
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 30 milliliter water
  • 100 gram wortel
  • 100 gram zoete aardappel
  • 2 stuk(s) bakkersbol
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram linzen in blik
  • 300 gram tomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 60 milliliter water
  • 200 gram wortel
  • 200 gram zoete aardappel
  • 3 stuk(s) bakkersbol
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 gram linzen in blik
  • 450 gram tomaten
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 90 milliliter water
  • 300 gram wortel
  • 300 gram zoete aardappel
  • 4 stuk(s) bakkersbol
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 gram linzen in blik
  • 600 gram tomaten
  • 2 stuk(s) ui
  • 120 milliliter water
  • 400 gram wortel
  • 400 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je een beetje vegan yoghurt thuis? Gebruik dit als extra topping.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking van het brood. Snijd de bovenkant van het broodje en hol de binnenkant uit. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleden bakplaat.

Stap 2

Snijd het broodkapje in stukjes en verkruimel de vulling van het broodje. Leg de stukjes en kruimels op de bakplaat naast de broodjes. Pers de knoflook hierboven en besprenkel met een scheutje olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Hussel de croutons en kruimels door elkaar zodat alle stukjes bedekt zijn met de olie. Rooster de broodjes en kruimels 8-10 minuten in de oven.

Stap 3

Was de zoete aardappelen en wortelen en snijd ze in blokjes van ca. 0,5 cm. Snipper de ui fijn. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren. Doe de linzen een vergiet, laat ze uitlekken en spoel ze af met koud water.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de blokjes groenten, tomaatjes en kruiden naar wens toe. Je kan bijvoorbeeld basilicum en zwarte peper óf komijn en gerookte paprikapoeder gebruiken.

Stap 5

Bak het geheel ca 5 minuten. Voeg dan de linzen toe. Controleer of er nog extra water nodig is voor de gewenste dikte en laat dit sudderen voor +/- 12 minuten. Test na 12 minuten of de groenten gaar zijn, zo niet, laat dan nog even doorsudderen tot deze wel gaar zijn.

Stap 6

Haal de broodjes uit de oven zodra ze klaar zijn. Leg het broodje op een bord en schep hier voorzichtig de saus erin. Maak de borden af met de croutons.