Broodbol gevuld met kruidige linzen
Vega

Broodbol gevuld met kruidige linzen

in tomatensaus

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) broodbol
  • 60 gram feta
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 190 gram linzen in tomatensaus
  • 0.4 stuk(s) pompoen
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 30 milliliter water
  • 2 stuk(s) broodbol
  • 120 gram feta
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 380 gram linzen in tomatensaus
  • 0.75 stuk(s) pompoen
  • 1 stuk(s) ui
  • 60 milliliter water
  • 3 stuk(s) broodbol
  • 180 gram feta
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 570 gram linzen in tomatensaus
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 90 milliliter water
  • 4 stuk(s) broodbol
  • 240 gram feta
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 760 gram linzen in tomatensaus
  • 1.5 stuk(s) pompoen
  • 2 stuk(s) ui
  • 120 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven volgens bereidingswijze op de verpakking van het brood. Snijd de bovenkant van het broodje en hol de binnenkant uit. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleden bakplaat.

Stap 2

Snijd het broodkapje in stukjes en verkruimel de vulling van het broodje. Leg de stukjes en kruimels op de bakplaat naast de broodjes. Pers de knoflook hierboven en besprenkel met een scheutje olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Hussel de croutons en kruimels door elkaar zodat alle stukjes bedekt zijn met de olie. Rooster de broodjes en kruimels 8-10 minuten in de oven.

Stap 3

Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder de zaadjes en pulp met een grote lepel. Snijd de benodigde hoeveelheid pompoen in blokjes van circa 0,5cm. Maak de ui schoon en snipper fijn.

Stap 4

Verwarm een scheut olie in de pan en bak de pompoenblokjes voor 5 minuten op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg dan de linzen in kruidige tomatensaus en het water toe en laat dit sudderen voor +/- 12 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de helft van de feta toe. Test na 12 minuten of de pompoen gaar is, zo niet, laat dan nog even doorsudderen tot de pompoen gaar is.

Stap 5

Haal de broodjes uit de oven zodra ze klaar zijn.

Stap 6

Leg het broodje op een bord en schep hier voorzichtig de tomatensaus met pompoenblokjes in. Verkruimel de feta over de broodjes samen met de croutons.