Broodbol gevuld met gehakt
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) bakkersbol
- 60 gram feta
- 120 gram gemengd gehakt
- 1 teentje(s) knoflook
- 80 gram linzen in blik
- 150 gram tomaten
- 0.5 stuk(s) ui
- 30 milliliter water
- 100 gram wortel
- 100 gram zoete aardappel
- 2 stuk(s) bakkersbol
- 120 gram feta
- 240 gram gemengd gehakt
- 2 teentje(s) knoflook
- 160 gram linzen in blik
- 300 gram tomaten
- 1 stuk(s) ui
- 60 milliliter water
- 200 gram wortel
- 200 gram zoete aardappel
- 3 stuk(s) bakkersbol
- 180 gram feta
- 360 gram gemengd gehakt
- 3 teentje(s) knoflook
- 240 gram linzen in blik
- 450 gram tomaten
- 1.5 stuk(s) ui
- 90 milliliter water
- 300 gram wortel
- 300 gram zoete aardappel
- 4 stuk(s) bakkersbol
- 240 gram feta
- 480 gram gemengd gehakt
- 4 teentje(s) knoflook
- 320 gram linzen in blik
- 600 gram tomaten
- 2 stuk(s) ui
- 120 milliliter water
- 400 gram wortel
- 400 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Heb je beetje yoghurt thuis? Gebruik dit als extra topping.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Verwarm de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking van het brood. Snijd de bovenkant van het broodje en hol de binnenkant uit. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleden bakplaat.
Snijd het broodkapje in stukjes en verkruimel de vulling van het broodje. Leg de stukjes en kruimels op de bakplaat naast de broodjes. Pers de knoflook hierboven en besprenkel met een scheutje olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Hussel de croutons en kruimels door elkaar zodat alle stukjes bedekt zijn met de olie. Rooster de broodjes en kruimels 8-10 minuten in de oven.
Was de zoete aardappelen en wortelen en snijd ze in blokjes van ca. 0,5 cm. Snipper de ui fijn. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren. Doe de linzen een vergiet, laat ze uitlekken en spoel ze af met koud water.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg daarna het gehakt toe en kruiden naar wens. Je kan bijvoorbeeld basilicum en zwarte peper óf komijn en gerookte paprikapoeder gebruiken. Bak het gehakt een paar minuten zo dat het een kleur krijgt.
Voeg de blokjes groenten, tomaatjes, linzen en kruiden naar wens toe. Controleer of er nog extra water nodig is voor de gewenste dikte en laat dit sudderen voor +/- 12 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de helft van de feta toe. Test na 12 minuten of de groenten gaar zijn, zo niet, laat dan nog even doorsudderen tot deze wel gaar zijn.
Haal de broodjes uit de oven zodra ze klaar zijn. Leg het broodje op een bord en schep hier voorzichtig de saus erin. Verkruimel de feta over de broodjes samen met de croutons.