
Broccolistamppot
met walnoten en gedroogde tomaat
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel(en)
- 125 gram broccoli (gr)
- 20 gram gepelde walnoten
- 1 eetlepel(s) olie
- 15 gram plantaardige boter
- 50 milliliter plantaardige melk (ongezoet)
- 0.5 stuk(s) ui
- 25 gram zongedroogde tomaten
- 400 gram aardappel(en)
- 250 gram broccoli (gr)
- 40 gram gepelde walnoten
- 2 eetlepel(s) olie
- 30 gram plantaardige boter
- 100 milliliter plantaardige melk (ongezoet)
- 1 stuk(s) ui
- 50 gram zongedroogde tomaten
- 600 gram aardappel(en)
- 375 gram broccoli (gr)
- 60 gram gepelde walnoten
- 3 eetlepel(s) olie
- 45 gram plantaardige boter
- 150 milliliter plantaardige melk (ongezoet)
- 1.5 stuk(s) ui
- 75 gram zongedroogde tomaten
- 800 gram aardappel(en)
- 500 gram broccoli (gr)
- 80 gram gepelde walnoten
- 4 eetlepel(s) olie
- 60 gram plantaardige boter
- 200 milliliter plantaardige melk (ongezoet)
- 2 stuk(s) ui
- 100 gram zongedroogde tomaten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 37.95 per weekTip!
Wil je graag jus bij de stamppot? Die is eenvoudig te maken. Verhit 25 g plantaardige boter in een steelpan en voeg daar 1 el bloem aan toe. Verwarm tot de bloem bruin wordt. Voeg dan 250 ml bouillon en 1 a 2 el sojasaus toe. Roer tot je een mooie jus hebt en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd de aardappelen in gelijke stukken zodat ze allemaal tegelijk gaar koken. Snipper de ui. Kook de aardappelen met de gesnipperde ui in water met zout in circa 25 minuten gaar.
Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in circa 10 minuten beetgaar.
Giet de aardappelen af en laat ze in de pan even uitdampen. Voeg de boter en melk toe aan de aardappelen. Stamp met een pureestamper tot puree of gebruik een pureeknijper.
Doe de broccoliroosjes bij de stamppot en roer door. Breng de stamppot verder op smaak met peper en zout.
Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en meng de helft door de stamppot.
Schep de stamppot op de borden en verdeel daar de rest van de tomatenreepjes en de walnoten over en serveer.