Broccolistamp met schnitzel
Vlees

Broccolistamp met schnitzel

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel kruimig
  • 0.5 gram boter
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 5 gram krulpeterselie
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 1 stuk(s) varkensschnitzel
  • 400 gram aardappel kruimig
  • 1 gram boter
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 5 gram krulpeterselie
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 2 stuk(s) varkensschnitzel
  • 600 gram aardappel kruimig
  • 1.5 gram boter
  • 1.5 stuk(s) broccoli
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 3 stuk(s) varkensschnitzel
  • 800 gram aardappel kruimig
  • 2 gram boter
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 1 stuk(s) citroen
  • 10 gram krulpeterselie
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 4 stuk(s) varkensschnitzel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Kook de aardappelen en broccoli in 1 pan, wel zo duurzaam! Neem een grote pan water en voeg de broccoli pas toe als de aardappelen al bijna gaar zijn.

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Breng 2 pannen water aan de kook.

STAP 2

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappel in ongeveer 15 minuten gaar.

STAP 3

Was de broccoli. Snijd roosjes van het bovenste gedeeltje en snijd de stronk in stukjes. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en kook in circa 8 minuten gaar.

STAP 4

Als de aardappel en broccoli gaar zijn, giet af, maar houd wat kookvocht apart. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg 3/4 van de broccoli toe. Houd dus een paar roosjes apart. Snijd de benodigde citroen doormidden en voeg de helft van het sap toe aan de stamp. Voeg de peterselie toe aan de stamp. Voeg eventueel wat achtergehouden kookvocht toe voor de smeuïgheid. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 5

Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzel in circa 10 minuten goudbruin. Snipper de sjalot. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak hierin de sjalot goudbruin. Voeg op het laatste moment de achtergehouden broccoli toe en bak 2 minuten mee op hoog vuur. Kruid met peper en zout.

STAP 6

Snijd de achtergehouden citroen in partjes. Schep de broccolistamp op de borden en verdeel de broccoli met sjalot over de stamp. Maak af met de schnitzel en een partje citroen.