Broccolistamp met krokante lupinebonen
Vegan

Broccolistamp met krokante lupinebonen

en geitenfeta

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel kruimig
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 75 gram lupine boon uit blik
  • 80 gram plantaardige geitenkaas of feta
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 25 gram rucola
  • 400 gram aardappel kruimig
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 150 gram lupine boon uit blik
  • 160 gram plantaardige geitenkaas of feta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 50 gram rucola
  • 600 gram aardappel kruimig
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 15 gram krulpeterselie
  • 225 gram lupine boon uit blik
  • 240 gram plantaardige geitenkaas of feta
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram rucola
  • 800 gram aardappel kruimig
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 2 stuk(s) citroen
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 20 gram krulpeterselie
  • 300 gram lupine boon uit blik
  • 320 gram plantaardige geitenkaas of feta
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 100 gram rucola

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Mocht je geen lupinebonen vinden, kun je ook gekookte witte bonen (uit blik) gebruiken.

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.

STAP 2

Doe de lupinebonen in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken.

STAP 3

Doe de lupinebonen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Snipper de ui en voeg toe aan de schaal. Pers de knoflook boven de ovenschaal uit en voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Hussel geheel en rooster 25 minuten in de oven. Roer tussentijds om, zodat alle lupinebonen krokant worden.

STAP 4

Breng een pan water aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli. Snijd roosjes van het bovenste gedeelte en snijd de stronk in stukjes. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en kook in circa 8 minuten gaar.

STAP 5

Als de aardappelen en broccoli gaar zijn, giet af, maar houd wat kookvocht apart. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg 3/4 van de broccoli toe. Houd dus een paar roosjes apart. Stamp fijn. Snijd de benodigde citroen doormidden en voeg de helft van het sap toe aan de stamp. Voeg de peterselie toe aan de stamp. Voeg eventueel wat achtergehouden kookvocht toe voor de smeuïgheid. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 6

Voeg de rucola toe aan de stamp en roer geheel. Schep de broccolistamp op de borden en schep de krokante bonen erop. Maak af met de gebakken broccoli en ui. Brokkel feta over geheel en maak af met een partje citroen.