Broccolistamp met krokante linzen
Vega

Broccolistamp met krokante linzen

en geitenfeta

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel kruimig
  • 0.5 gram boter
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 80 gram geitenfeta
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 80 gram linzen
  • 25 gram rucola
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 400 gram aardappel kruimig
  • 1 gram boter
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 160 gram geitenfeta
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 160 gram linzen
  • 50 gram rucola
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 600 gram aardappel kruimig
  • 1.5 gram boter
  • 1.5 stuk(s) broccoli
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 240 gram geitenfeta
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 240 gram linzen
  • 75 gram rucola
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 800 gram aardappel kruimig
  • 2 gram boter
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 1 stuk(s) citroen
  • 320 gram geitenfeta
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 320 gram linzen
  • 100 gram rucola
  • 2 stuk(s) sjalot

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Kook de aardappelen en broccoli in 1 pan, wel zo duurzaam! Neem een grote pan water en voeg de broccoli pas toe als de aardappelen al bijna gaar zijn.

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 2 pannen water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappel in ongeveer 15 minuten gaar.

STAP 2

Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken.

STAP 3

Doe de linzen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Snipper de sjalot en voeg toe aan de schaal. Pers de knoflook boven de ovenschaal uit en voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Hussel geheel en rooster 25 minuten in de oven. Roer tussentijds om, zodat alle linzen krokant worden.

STAP 4

Was de broccoli. Snijd roosjes van het bovenste gedeelte en snijd de stronk in stukjes. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en kook in circa 8 minuten gaar.

STAP 5

Als de aardappel en broccoli gaar zijn, giet af, maar houd wat kookvocht apart. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg 3/4 van de broccoli toe. Houd dus een paar roosjes apart. Snijd de benodigde citroen doormidden en voeg de helft van het sap toe aan de stamp. Voeg de peterselie toe aan de stamp. Voeg eventueel wat achtergehouden kookvocht toe voor de smeuïgheid. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 6

Voeg de rucola toe aan de stamp en roer geheel. Schep de broccolistamp op de borden en schep de krokante linzen erop. Maak af met de gebakken broccoli en ui. Brokkel feta over geheel en maak af met een partje citroen.