Brandt en levie venkelworst met gnocchi en tomaten
Vlees

Brandt en levie venkelworst met gnocchi en tomaten

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.25 krop(pen) eikenbladsla
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 125 gram gnocchi
  • 0.5 stuk(s) groene paprika
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 gram trostomaten
  • 0.5 krop(pen) eikenbladsla
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 250 gram gnocchi
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 gram trostomaten
  • 1 krop(pen) eikenbladsla
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 375 gram gnocchi
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 5 gram trostomaten
  • 1 krop(pen) eikenbladsla
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 500 gram gnocchi
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 6 gram trostomaten

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de gele ui en de knoflook schoon en snipper fijn. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in fijne stukjes. Snijd de tomaten in grove stukken.

Stap 2

Fruit de knoflook, de ui en de paprika aan in de pan. Zet het vuur hoger, voeg de gesneden tomaat toe en fruit tot het het vocht begint los te laten. Laat afgedekt 8 minuten smoren en breng op smaak met zout en peper

Stap 3

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak er op hoog vuur de venkelworstjes in aan tot ze mooi gekleurd en net gaar zijn. Was de sla en scheur in grove stukken.

Stap 4

Breng in een ruime pan water met een snufje zout aan de kook en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg de gnocchi toe aan de groente en schep voorzichtig om.

Stap 5

Verdeel de eikenbladsla over de borden en verdeel de gnocchi. Leg de worst bij de gnocchi. Maal er tenslotte nog wat peper overheen.