Brabantse Bobotie
Vega

Brabantse Bobotie

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) appel
  • 5 gram bobotie kruidenmix
  • 2 eetlepel(s) chutney
  • 35 milliliter crème fraîche
  • 1 stuk(s) eieren
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 75 gram rijst
  • 20 gram rozijnen
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram zoete aardappel
  • 2 stuk(s) appel
  • 10 gram bobotie kruidenmix
  • 4 eetlepel(s) chutney
  • 70 milliliter crème fraîche
  • 2 stuk(s) eieren
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 stuk(s) prei
  • 150 gram rijst
  • 40 gram rozijnen
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram zoete aardappel
  • 3 stuk(s) appel
  • 15 gram bobotie kruidenmix
  • 6 eetlepel(s) chutney
  • 105 milliliter crème fraîche
  • 3 stuk(s) eieren
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1.5 stuk(s) prei
  • 225 gram rijst
  • 60 gram rozijnen
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 gram zoete aardappel
  • 4 stuk(s) appel
  • 20 gram bobotie kruidenmix
  • 8 eetlepel(s) chutney
  • 140 milliliter crème fraîche
  • 4 stuk(s) eieren
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 2 stuk(s) prei
  • 300 gram rijst
  • 80 gram rozijnen
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram zoete aardappel

Wist je dat?

Boerschappen-oprichters Stéphanie en Stijn elkaar in 2008 hebben leren kennen in Kaapstad en daardoor vaak bobotie aten. Vandaar ook dat dit gerecht vaak terugkomt bij Boerschappen.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook water voor de rijst. Snipper je ui, snijd de prei in kleine ringetjes, de champignons door de helft, de appel in kleine blokjes en was de zoete aardappel en snij in lange ‘frieten’. Wel de rozijnen in warm water.

Stap 2

Bak de champignons zónder olie in de pan, tot ze een beetje bruin en rimpelig worden. Gooi daarna wat olie in de pan en fruit hier je ui, prei en zoete aardappel. Is het allemaal lekker zacht en een mooi kleurtje? Dan mag de kruidenmix er bij. Bak alles even 4 minuten door op hoog vuur.

Stap 3

Giet het water van de rozijnen af en voeg samen met appel en chutney bij je mengsel. Haal van het vuur een schep de crème fraîche erdoorheen. Kook ondertussen de rijst volgens de instructie op de verpakking.

Stap 4

Schep het mengsel in een ovenschaal en druk goed aan met de achterkant van je lepel. Je wilt namelijk niet dat straks al je ei-mengsel er doorheen zakt.

Stap 5

Klop de eieren met de rest van de creme-fraiche, een snufje zout en gooi het over het mengsel in de ovenschaal.

Stap 6

Plaats de bobotie in het midden van de oven en bak in 25 minuten af. Laat 5 minuten afkoelen en opstijven, voordat je het serveert met de rijst en eventueel een extra lepel chutney.