Bonenstoof met crispy tempeh
waspeen en parelcouscous
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram Mexicaanse bonenmix in rode saus
- 100 gram knolselderij
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 4 stuk(s) tempehsticks
- 10 gram tijm
- 90 gram volkoren parelcouscous
- 100 gram waspeen
- 400 gram Mexicaanse bonenmix in rode saus
- 200 gram knolselderij
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 8 stuk(s) tempehsticks
- 15 gram tijm
- 180 gram volkoren parelcouscous
- 200 gram waspeen
- 600 gram Mexicaanse bonenmix in rode saus
- 300 gram knolselderij
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 12 stuk(s) tempehsticks
- 20 gram tijm
- 270 gram volkoren parelcouscous
- 300 gram waspeen
- 800 gram Mexicaanse bonenmix in rode saus
- 400 gram knolselderij
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 16 stuk(s) tempehsticks
- 25 gram tijm
- 360 gram volkoren parelcouscous
- 400 gram waspeen
Benodigdheden
- dunschiller
- 1 kookpan
- 1 bakpan
- snijplank
- mes
- zeef
- 1 hapjespan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekWeetje
Parelcouscous is een graanproduct. Het wordt gemaakt van durumtarwe dat eerst gemalen wordt tot meel, waar een deeg van wordt gemaakt. Dat deeg wordt gerold en gezeefd tot er kleine balletjes overblijven, die vervolgens gestoomd en gedroogd worden. Hierdoor houdt men ronde, dikke korrels over die wel wat weg hebben van bolletjes pasta en alleen nog maar even gekookt hoeven te worden.
Fooddesigner Marjolein
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de parelcouscous.
Maak de knolselderij schoon en snijd in kleine blokjes. Schil de waspeen en snijd in dunne plakjes. Was en rits de tijm.
Kook de parelcouscous in 8-10 minuten gaar. Giet af en spoel koud af.
Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie en bak de knolselderij en waspeen 3-4 minuten. Voeg nu de bonenmix in saus en ¾ van de tijm toe en breng het gerecht aan de kook. Verwarm ondertussen ook een bakpan met scheut olie en bak de tempehsticks in 3-4 minuten per kant mooi krokant.
Meng de parelcouscous door de saus. Proef en kruid met peper en zout.
Verdeel de bonenschotel en crispy tempehsticks over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden tijm.