Boerschappen borrelplank
Vlees

Boerschappen borrelplank

met gazpacho en roodkaas

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stengel(st) bleekselderij
  • 120 gram kalkoenfiletblokjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 50 gram roodkaas
  • 80 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 125 gram trostomaten
  • 0.5 stengel(st) bleekselderij
  • 240 gram kalkoenfiletblokjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 100 gram roodkaas
  • 160 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 250 gram trostomaten
  • 0.75 stengel(st) bleekselderij
  • 360 gram kalkoenfiletblokjes
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 1.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 150 gram roodkaas
  • 240 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 375 gram trostomaten
  • 1 stengel(st) bleekselderij
  • 480 gram kalkoenfiletblokjes
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 2 stuk(s) paprika
  • 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 200 gram roodkaas
  • 320 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 500 gram trostomaten

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Maak de soep al wat eerder op de dag zodat je het goed kunt koelen. Vooral op hete dagen is dit nóg lekkerder! Mocht het nou toch een minder zomerse dag zijn, kun je de soep natuurlijk ook warm eten.

Wouter

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op de verpakking van het stokbrood.

STAP 2

Verhit een grillpan en laat goed heet worden. (Heb je deze niet, gebruik dan een koekenpan.) Was de paprika en snijd in grote stukken. Voeg een paar druppels olijfolie toe aan de pan en bak de paprika circa 10 minuten op hoog vuur tot ze donker kleuren.

STAP 3

Was de peterselie en snijd grof. Was de selderij en tomaten. Maak de sjalot en knoflook schoon. Snijd de sjalot en selderij grof en de tomaten in vieren. Doe in een hakmolen de sjalot, knoflook, paprika, tomaat, peterselie, selderij, extra vierge olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout.

STAP 4

Doe alles in een hakmolen en draai tot gladde soep. Indien je geen hakmolen hebt, maal fijn met een staafmixer. Indien de substantie te droog is voor de staafmixer, voeg wat extra water of olijfolie toe. Zet koel weg.

STAP 5

Rijg de kalkoenblokjes aan de spiesjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de kalkoenspiesjes in circa 10 minuten rondom bruin. Kruid met peper en zout.

STAP 6

Snijd het stokbrood in plakjes en verdeel de gazpacho over glaasjes. Serveer met de heerlijke roodkaas, kalkoenspiesje en eventueel een glaasje (Klooster) wijn!