Boerenkrieltjes met zalmfilet
Vis

Boerenkrieltjes met zalmfilet

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 200 gram krieltjes
  • 5 gram peterselie
  • 25 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) witlof
  • 125 gram zalmfilet
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 400 gram krieltjes
  • 10 gram peterselie
  • 50 eetlepel(s) roomboter
  • 2 stuk(s) witlof
  • 250 gram zalmfilet
  • 1 stuk(s) citroen
  • 3 stuk(s) korte prei
  • 600 gram krieltjes
  • 10 gram peterselie
  • 75 eetlepel(s) roomboter
  • 3 stuk(s) witlof
  • 375 gram zalmfilet
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 stuk(s) korte prei
  • 800 gram krieltjes
  • 15 gram peterselie
  • 100 eetlepel(s) roomboter
  • 4 stuk(s) witlof
  • 500 gram zalmfilet

Tip

De huid van een vis klinkt niet gelijk als het lekkerste stukje, het is iets wat we snel van de vis schrapen zodra deze op je bord ligt. Maar zo’n stukje huid kan juist heel lekker zijn, zolang het op de juiste manier gebakken is.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de prei over de lengte door de helft, en spoel goed schoon. Snijd de witlof over de lengte door en verwijder de kern. Snijd de peterselie fijn.

Stap 2

Verwarm een klontje roomboter in een hapjespan en voeg er de krieltjes aan toe. Bak de krieltjes op een middelhoog vuur in 6-8 minuten mooi goudbruin. Kruid eventueel met zout en peper.

Stap 3

Smoor de gesneden prei, witlof en de peterselie in een klontje roomboter, een scheutje water en het kerriepoeder in 8 minuten glazig. Doe dit met de deksel op de pan.

Stap 4

Verwarm een klein beetje olijfolie in een antiaanbakpan en bak er de zalmfilet op de velkant mooi goudbruin en krokant in. (zie tip)

Stap 5

Draai de zalm om en laat nog ongeveer 1 minuut zachtjes bakken, draai hem terug om en besprenkel met het citroensap, de helft van de peterselie en kruid met zout en peper.

Stap 6

Serveer de krieltjes met de zalmfilet en gesmoorde prei en witlof.