Boerenkoolstamppot met rookworst
Vlees

Boerenkoolstamppot met rookworst

en pastinaak

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel(en)
  • 200 gram boerenkool
  • 50 milliliter jus
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 100 gram pastinaak
  • 120 gram rookworst
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 15 gram zilver-/cocktailuitjes
  • 400 gram aardappel(en)
  • 400 gram boerenkool
  • 100 milliliter jus
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 200 gram pastinaak
  • 240 gram rookworst
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 30 gram zilver-/cocktailuitjes
  • 600 gram aardappel(en)
  • 600 gram boerenkool
  • 150 milliliter jus
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 300 gram pastinaak
  • 360 gram rookworst
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 45 gram zilver-/cocktailuitjes
  • 800 gram aardappel(en)
  • 800 gram boerenkool
  • 200 milliliter jus
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 400 gram pastinaak
  • 480 gram rookworst
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 60 gram zilver-/cocktailuitjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Verwarm de jus altijd op laag vuur, anders verdampt het snel en houd je minder van deze lekkere jus over. Als de jus warm is, haal van het vuur.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een grote pan met water aan de kook. Was de aardappelen en pastinaak. Snijd in blokjes van 2cm en kook 10 minuten. Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd fijn.

Stap 2

Verwarm de rookworst circa 15 minuten in een pan met water van ca. 90 graden.

Stap 3

Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de uitjes 1-2 minuten aan. Voeg de jus toe en verwarm op een lage stand. Houd warm tot het serveren.

Stap 4

Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en kook dit alles nog voor 5 minuten. Giet de groenten af.

Stap 5

Voeg de andere helft van de roomboter en mosterd naar smaak toe aan de gekookte groenten en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de stamppot en de rookworst over de borden. Maak het gerecht af met de jus.