Boerenkoolstamp met rookworst
Vlees

Boerenkoolstamp met rookworst

en pastinaak

  • 15 min voorbereidingstijd
  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 100 bosje(s) boerenkool
  • 50 mililiter jus
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) pastinaak
  • 0.5 stuk(s) rookworst
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 0.25 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
  • 200 bosje(s) boerenkool
  • 50 mililiter jus
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) pastinaak
  • 1 stuk(s) rookworst
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
  • 300 bosje(s) boerenkool
  • 100 mililiter jus
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) pastinaak
  • 2 stuk(s) rookworst
  • 6 eetlepel(s) roomboter
  • 0.75 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
  • 400 bosje(s) boerenkool
  • 100 mililiter jus
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 2 stuk(s) pastinaak
  • 2 stuk(s) rookworst
  • 8 eetlepel(s) roomboter
  • 1 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes

Benodigdheden

  • dunschiller
  • 2 kookpannen
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • pureestamper

Weetje

Aardappelpuree is natuurlijk de basis van elke stamppot. Maar weet je dat pastinaak ook heel lekker is voor in de stamp? Het geeft een bijzondere smaaksensatie, die je stamppot extra lekker maakt.

Fooddesigner Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Schil de aardappel en pastinaak, snijd in blokjes van 2cm en kook 8-10 minuten. Was de boerenkool.

Stap 2
Stap 2

Verwarm de rookworst 15 minuten in een pan met water van ca. 90 graden.

Stap 3
Stap 3

Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de cocktailuitjes 1-2 minuten aan. Voeg de plantaardige jus toe en verwarm op een lage stand. Houd warm tot het serveren.

Stap 4
Stap 4

Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en laat nog 5 minuten meekoken. Giet de groenten af.

Stap 5
Stap 5

Voeg de andere helft van de roomboter en mosterd naar smaak toe en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de stamppot en de worst over de borden. Maak het gerecht af met de jus.