Boerenkoolstamp met rookworst
Vlees

Boerenkoolstamp met rookworst

pastinaak en zilveruitjes

  • 25 min voorbereidingstijd
  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 bosje(s) boerenkool
  • 50 mililiter jus
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 100 stuk(s) pastinaak
  • 0.5 stuk(s) rookworst
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 45 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
  • 400 bosje(s) boerenkool
  • 50 mililiter jus
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 200 stuk(s) pastinaak
  • 1 stuk(s) rookworst
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 90 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
  • 600 bosje(s) boerenkool
  • 100 mililiter jus
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 300 stuk(s) pastinaak
  • 2 stuk(s) rookworst
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 135 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
  • 800 bosje(s) boerenkool
  • 100 mililiter jus
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 400 stuk(s) pastinaak
  • 2 stuk(s) rookworst
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 180 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes

Benodigdheden

  • dunschiller
  • 2 kookpannen
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes

Weetje

Onze klassieke stamppotten worden gemaakt met kruimige aardappelen. De naam zegt het al: deze worden na het koken kruimig en vallen gemakkelijk uit elkaar. Daardoor kun je er perfect mooie puree van maken – een must voor goede stamppot.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Schil de aardappel en pastinaak en snijd in blokjes van 2cm. Kook de blokjes aardappel en pastinaak 8-10 minuten.

Stap 2
Stap 2

Verwarm een beetje boter of olie in een steelpan en fruit de zilveruitjes 1-2 minuten aan. Voeg de plantaardige jus toe en verwarm op een lage stand, tot het serveren.

Stap 3
Stap 3

Verwarm de rookworst 15 minuten in een kookpan met water van ca. 90 graden.

Stap 4
Stap 4

Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en laat nog 5 minuten meekoken. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg mosterd en boter toe en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 5
Stap 5

Verdeel de stamppot en de worst over de borden. Maak het gerecht af met de jus.