
Boerenkoolstamp met rookworst
pastinaak en zilveruitjes
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram boerenkool
- 50 mililiter jus
- 200 gram kruimige aardappelen
- 1 theelepel(s) mosterd
- 100 gram pastinaak
- 0.5 gram rookworst
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 45 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
- 400 gram boerenkool
- 50 mililiter jus
- 400 gram kruimige aardappelen
- 2 theelepel(s) mosterd
- 200 gram pastinaak
- 1 gram rookworst
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 90 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
- 600 gram boerenkool
- 100 mililiter jus
- 600 gram kruimige aardappelen
- 3 theelepel(s) mosterd
- 300 gram pastinaak
- 2 gram rookworst
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 135 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
- 800 gram boerenkool
- 100 mililiter jus
- 800 gram kruimige aardappelen
- 4 theelepel(s) mosterd
- 400 gram pastinaak
- 2 gram rookworst
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 180 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
Benodigdheden
- dunschiller
- 2 kookpannen
- vergiet
- steelpan
- snijplank
- mes
Weetje
Onze klassieke stamppotten worden gemaakt met kruimige aardappelen. De naam zegt het al: deze worden na het koken kruimig en vallen gemakkelijk uit elkaar. Daardoor kun je er perfect mooie puree van maken – een must voor goede stamppot.
Chef Ruud
Bereidingswijze

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Schil de aardappel en pastinaak en snijd in blokjes van 2cm. Kook de blokjes aardappel en pastinaak 8-10 minuten.

Verwarm een beetje boter of olie in een steelpan en fruit de zilveruitjes 1-2 minuten aan. Voeg de plantaardige jus toe en verwarm op een lage stand, tot het serveren.

Verwarm de rookworst 15 minuten in een kookpan met water van ca. 90 graden.

Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en laat nog 5 minuten meekoken. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg mosterd en boter toe en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.

Verdeel de stamppot en de worst over de borden. Maak het gerecht af met de jus.