Boerenkoolstamp
met knakworst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 150 gram boerenkool
- 50 milliliter jus
- 1.5 stuk(s) knakworst
- 200 gram kruimige aardappelen
- 1 theelepel(s) mosterd
- 100 gram pastinaak
- 0.5 eetlepel(s) roomboter
- 15 gram zilveruitjes
- 300 gram boerenkool
- 100 milliliter jus
- 3 stuk(s) knakworst
- 400 gram kruimige aardappelen
- 2 theelepel(s) mosterd
- 200 gram pastinaak
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 30 gram zilveruitjes
- 450 gram boerenkool
- 150 milliliter jus
- 4.5 stuk(s) knakworst
- 600 gram kruimige aardappelen
- 3 theelepel(s) mosterd
- 300 gram pastinaak
- 1.5 eetlepel(s) roomboter
- 45 gram zilveruitjes
- 600 gram boerenkool
- 200 milliliter jus
- 6 stuk(s) knakworst
- 800 gram kruimige aardappelen
- 4 theelepel(s) mosterd
- 400 gram pastinaak
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 60 gram zilveruitjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekBereidingswijze
Breng een grote pan met water aan de kook. Was de aardappelen en pastinaak. Snijd in blokjes van 2cm en kook 8-10 minuten. Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd fijn.
Haal de knakworst uit de verpakking. Verwarm de knakworst circa 15 minuten in een pan met water van ca. 90 graden.
Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de uitjes 1-2 minuten aan. Voeg de jus toe en verwarm op een lage stand. Houd warm tot het serveren.
Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en laat nog 5 minuten meekoken. Giet de groenten af.
Voeg de andere helft van de roomboter en mosterd naar smaak toe aan de gekookte groenten en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.
Verdeel de stamppot en de knakworst over de borden. Maak het gerecht af met de jus.