Boerenkoolstamp
Vlees

Boerenkoolstamp

met knakworst

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 150 gram boerenkool
  • 50 milliliter jus
  • 1.5 stuk(s) knakworst
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 100 gram pastinaak
  • 0.5 eetlepel(s) roomboter
  • 15 gram zilveruitjes
  • 300 gram boerenkool
  • 100 milliliter jus
  • 3 stuk(s) knakworst
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 200 gram pastinaak
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 30 gram zilveruitjes
  • 450 gram boerenkool
  • 150 milliliter jus
  • 4.5 stuk(s) knakworst
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 300 gram pastinaak
  • 1.5 eetlepel(s) roomboter
  • 45 gram zilveruitjes
  • 600 gram boerenkool
  • 200 milliliter jus
  • 6 stuk(s) knakworst
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 400 gram pastinaak
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 60 gram zilveruitjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een grote pan met water aan de kook. Was de aardappelen en pastinaak. Snijd in blokjes van 2cm en kook 8-10 minuten. Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd fijn.

Stap 2

Haal de knakworst uit de verpakking. Verwarm de knakworst circa 15 minuten in een pan met water van ca. 90 graden.

Stap 3

Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de uitjes 1-2 minuten aan. Voeg de jus toe en verwarm op een lage stand. Houd warm tot het serveren.

Stap 4

Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en laat nog 5 minuten meekoken. Giet de groenten af.

Stap 5

Voeg de andere helft van de roomboter en mosterd naar smaak toe aan de gekookte groenten en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de stamppot en de knakworst over de borden. Maak het gerecht af met de jus.