Bobotie met linzen, appel en sperziebonen
- 40 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 200 gram aardappel kruimig
- 0.5 stuk(s) appels
- 1 stuk(s) eieren
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 1 theelepel(s) kerrie
- 40 mililiter kokosroom
- 150 gram linzen
- 1 eetlepel(s) mango chutney
- 200 gram sperziebonen
- 400 gram aardappel kruimig
- 1 stuk(s) appels
- 3 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele ui
- 2 theelepel(s) kerrie
- 80 mililiter kokosroom
- 300 gram linzen
- 2 eetlepel(s) mango chutney
- 400 gram sperziebonen
- 600 gram aardappel kruimig
- 1 stuk(s) appels
- 4 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele ui
- 3 theelepel(s) kerrie
- 120 mililiter kokosroom
- 450 gram linzen
- 3 eetlepel(s) mango chutney
- 600 gram sperziebonen
- 800 gram aardappel kruimig
- 2 stuk(s) appels
- 5 stuk(s) eieren
- 2 stuk(s) gele ui
- 4 theelepel(s) kerrie
- 160 mililiter kokosroom
- 600 gram linzen
- 4 eetlepel(s) mango chutney
- 800 gram sperziebonen
Benodigdheden
- ovenschaal
- snijplank
- mes
- kookpan
- zeef
- mengkom
- hapjespan
- garde
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Was de aardappels, sperziebonen en appel(s). Spoel de linzen af en laat uitlekken. Maak de ui schoon. Kluts en kruid de eieren met peper en zout.
Snipper de ui fijn. Snijd de aardappels met schil in blokjes van 1 cm bij 1 cm. Maak de sperziebonen schoon en snijd de appel met schil in blokjes van 0,5 cm bij 0,5 cm.
Kook de aardappelblokjes voor ongeveer 8 minuten. Giet af en zet apart. Zet vervolgens de kookpan opnieuw op met water en zout.
Verwarm ondertussen de hapjespan op hoog vuur. Voeg een scheut olie toe en laat goed heet worden. Fruit hierin de ui en linzen samen met de kerrie kruiden goed aan voor ongeveer 6-8 minuten. Voeg de aardappelblokjes, appelblokjes samen met kaneel en kokosroom toe. Proef en kruid het mengsel naar smaak met chutney, peper en zout. Plaats het mengsel in een ovenschaal en druk goed aan met een lepel. Giet er de geklutste eieren over. Bak af voor ongeveer 10 - 12 minuten in de oven. Het ei moet mooi gestold zijn.
Kook ondertussen de sperziebonen in 4-5 minuten gaar in het gezouten water.
Verdeel de bobotie over de borden en serveer het samen met de sperziebonen. Maak af met de chutney.