Bloemkoolsteak met Libanees platbrood
en linzensalade
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) bloemkool
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 80 gram linzen
- 1 eetlepel(s) milde olijfolie
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 0.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 125 gram tomaatjes
- 2 stuk(s) volkoren flatbread
- 50 gram zoete aardappelspread
- 1 stuk(s) bloemkool
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 160 gram linzen
- 2 eetlepel(s) milde olijfolie
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 250 gram tomaatjes
- 4 stuk(s) volkoren flatbread
- 100 gram zoete aardappelspread
- 1 stuk(s) bloemkool
- 3 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 240 gram linzen
- 3 eetlepel(s) milde olijfolie
- 6 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 1.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 350 gram tomaatjes
- 6 stuk(s) volkoren flatbread
- 150 gram zoete aardappelspread
- 2 stuk(s) bloemkool
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) komkommer
- 320 gram linzen
- 4 eetlepel(s) milde olijfolie
- 8 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) rode ui
- 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 500 gram tomaatjes
- 8 stuk(s) volkoren flatbread
- 200 gram zoete aardappelspread
Benodigdheden
- bakplaat + bakpapier
- vergiet
- snijplank
- knoflookpers
- mes
- 2 mengkommen
- salade kom
- garde
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Een eenvoudige dressing – of zoals de Fransen het noemen een vinaigrette, vinaigre betekent azijn – bestaat uit goede azijn, wat peper en zout en een mooie olie. Wanneer een olie extra vierge of extra vergine genoemd wordt betekent het dat de olie koudgeperst is. Dat wil zeggen dat de olie van goede kwaliteit is en een volle smaak heeft. Lekker voor de salade!
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de bladeren van de bloemkool af en snijd een stukje van de onderkant. Snijd de bloemkool in dikke plakken van ongeveer 3 centimeter en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak de knoflook schoon. Meng in een kom de milde olijfolie, paprikapoeder, geperste knoflook, peper en zout. Smeer de bloemkool aan beide kanten met deze mix in en gaar 20 minuten in de oven.
Spoel de linzen af in een vergiet en laat goed uitlekken. Snijd de tomaten doormidden. Snipper de ui en snijd de komkommer in kleine blokjes. Leg alles in een saldekom.
Maak een dressing van extra vierge olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout en kluts door elkaar. Giet over de linzensalade.
Haal de bloemkool uit de oven en serveer met de salade en het Libanees platbrood met spread.