Bloemkoolsteak met Libanees platbrood
Vegan

Bloemkoolsteak met Libanees platbrood

en linzensalade

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 50 gram Kikkererwtenspread paprika
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 80 gram linzen
  • 1 eetlepel(s) milde olijfolie
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 0.5 stuk(s) paarse bloemkool
  • 2 gram paprikapoeder
  • 2 stuk(s) platbrood
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 mililiter rode wijnazijn
  • 125 gram roma pruim tomaten
  • 100 gram Kikkererwtenspread paprika
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 160 gram linzen
  • 2 eetlepel(s) milde olijfolie
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 stuk(s) paarse bloemkool
  • 4 gram paprikapoeder
  • 4 stuk(s) platbrood
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 mililiter rode wijnazijn
  • 250 gram roma pruim tomaten
  • 150 gram Kikkererwtenspread paprika
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 240 gram linzen
  • 3 eetlepel(s) milde olijfolie
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 stuk(s) paarse bloemkool
  • 6 gram paprikapoeder
  • 6 stuk(s) platbrood
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 1.5 mililiter rode wijnazijn
  • 350 gram roma pruim tomaten
  • 200 gram Kikkererwtenspread paprika
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 320 gram linzen
  • 4 eetlepel(s) milde olijfolie
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 2 stuk(s) paarse bloemkool
  • 8 gram paprikapoeder
  • 8 stuk(s) platbrood
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 mililiter rode wijnazijn
  • 500 gram roma pruim tomaten

Tip

Je kunt de bloemkool ook van tevoren 8 minuten koken voordat je deze bakt in de oven, dan is de steak sneller klaar! Dep de steak goed droog voordat je het marineert.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Haal de bladeren van de bloemkool af en snijd een stukje van de onderkant. Snijd de bloemkool in dikke plakken van ongeveer 3 centimeter en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 3

Maak de knoflook schoon. Meng in een kom extra vierge olijfolie, paprikapoeder, geperste knoflook, peper en zout. Smeer de bloemkool aan beide kanten met deze mix in en gaar 20 minuten in de oven.

Stap 4

Spoel de linzen af in een vergiet en laat goed uitlekken. Snijd de tomaten doormidden. Snipper de ui en snijd de komkommer in kleine blokjes. Leg alles in een saladekom.

Stap 5

Maak een dressing van extra vierge olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout en kluts door elkaar. Giet over de linzensalade.

Stap 6

Haal de bloemkool uit de oven en leg op een bord. Schep de salade erop en serveer met het Libanees platbrood met spread.