Bloemkool ovenschotel
Vega

Bloemkool ovenschotel

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 200 gram aardappel kruimig
  • 0.5 gram bloem
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 1 gram boter
  • 50 gram geraspte kaas
  • 100 mililiter halfvolle melk
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 400 gram aardappel kruimig
  • 1 gram bloem
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 2 gram boter
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 mililiter halfvolle melk
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 600 gram aardappel kruimig
  • 1.5 gram bloem
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 3 gram boter
  • 150 gram geraspte kaas
  • 300 mililiter halfvolle melk
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 800 gram aardappel kruimig
  • 2 gram bloem
  • 2 stuk(s) bloemkool
  • 4 gram boter
  • 200 gram geraspte kaas
  • 400 mililiter halfvolle melk
  • 4 teentje(s) knoflook

Tip

Maak de roux in een pan met dikke bodem. Zorg ervoor dat, wanneer je de melk toevoegt, de bloem volledig opgenomen is door de boter.

Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng twee kookpannen aan de kook.

Stap 2

Was de aardappelen. Snijd de aardappelen, met schil, in dunne plakken en kook 8 minuten. Was de bloemkool en snijd roosjes. Kook de roosjes in 5 minuten beetgaar.

Stap 3

Tijd om de roux te maken! Smelt hiervoor boter in een steelpannetje. Voeg bloem toe en roer met een garde tot het is opgelost. Zet het vuur lager en voeg na 3 minuten al roerend beetje bij beetje de melk toe. Laat 5 minuten pruttelen. Als de saus gebonden is, voeg 1/3e van de geraspte kaas toe. Pers de knoflook boven het pannetje en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Giet de aardappelen en bloemkool af en laat uitdampen. Leg de aardappelen in de ovenschaal en daarop de bloemkoolroosjes. Giet de roux over de groenten.

Stap 5

Strooi de rest van de geraspte kaas over de groenten en zet de ovenschaal in het midden van de oven. Bak in circa 10 minuten goudbruin onder de grill. Blijf in de buurt en kijk af en toe of de grill niet te hard staat, dit is bij iedere oven verschillend.

Stap 6

Haal de bloemkoolschotel uit de oven en schep op de borden.