Bloemkool ovenschotel
Vegan

Bloemkool ovenschotel

met tomatensalade

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel kruimig
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 80 gram linzen in blik
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 gram plantaardige boter
  • 50 gram plantaardige geraspte kaas
  • 100 milliliter plantaardige melk
  • 7.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 100 gram tomaatjes
  • 400 gram aardappel kruimig
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 160 gram linzen in blik
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 2 gram plantaardige boter
  • 100 gram plantaardige geraspte kaas
  • 200 milliliter plantaardige melk
  • 15 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 200 gram tomaatjes
  • 600 gram aardappel kruimig
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 1.5 stuk(s) bloemkool
  • 240 gram linzen in blik
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 3 gram plantaardige boter
  • 150 gram plantaardige geraspte kaas
  • 300 milliliter plantaardige melk
  • 22.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 300 gram tomaatjes
  • 800 gram aardappel kruimig
  • 4 theelepel(s) agave siroop
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 stuk(s) bloemkool
  • 320 gram linzen in blik
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 4 gram plantaardige boter
  • 200 gram plantaardige geraspte kaas
  • 400 milliliter plantaardige melk
  • 30 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 400 gram tomaatjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Maak de roux in een pan met dikke bodem. Zorg ervoor dat, wanneer je de melk toevoegt, de bloem volledig opgenomen is door de boter.

Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng twee kookpannen aan de kook.

Stap 2

Was de aardappelen. Snijd de aardappelen, met schil, in dunne plakken en kook 8 minuten. Was de bloemkool en snijd roosjes. Kook de roosjes in 5 minuten beetgaar.

Stap 3

Tijd om de roux te maken! Smelt hiervoor boter in een steelpannetje. Voeg bloem toe en roer met een garde tot het is opgelost. Zet het vuur lager en voeg na 3 minuten al roerend beetje bij beetje de melk toe. Laat 5 minuten pruttelen. Als de saus gebonden is, voeg 1/3e van de geraspte kaas toe. Pers de knoflook boven het pannetje en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Giet de aardappelen en bloemkool af en laat uitdampen. Leg de aardappelen in de ovenschaal en daarop de bloemkoolroosjes. Giet de roux over de groenten.

Stap 5

Strooi de rest van de geraspte kaas over de groenten en zet de ovenschaal in het midden van de oven. Bak in circa 10 minuten goudbruin onder de grill. Blijf in de buurt en kijk af en toe of de grill niet te hard staat, dit is bij iedere oven verschillend.

Stap 6

Doe de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Was de tomaatjes. Snijd ze doormidden en leg in een schaal. Voeg de linzen toe aan de tomaten. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, rode wijnazijn, agavesiroop, peper en zout. Haal de bloemkoolschotel uit de oven en schep op de borden.