Bifteki met gegrilde baby-romaine
Vlees

Bifteki met gegrilde baby-romaine

en aardappeltjes

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel(en)
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram rundergehakt
  • 30 gram schapenfeta
  • 400 gram aardappel(en)
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram rundergehakt
  • 60 gram schapenfeta
  • 600 gram aardappel(en)
  • 3 krop(pen) baby romaine
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 4.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 90 gram schapenfeta
  • 800 gram aardappel(en)
  • 4 krop(pen) baby romaine
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 gram rundergehakt
  • 120 gram schapenfeta

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Voor perfect goudbruine en knapperige aardappeltjes kook je ze eerst 5 tot 10 minuten voor in gezouten water. Giet ze af, laat ze even uitdampen en schud de pan zodat de randen wat ruw worden; zo worden ze extra krokant! Bak ze daarna in een ruime koekenpan met voldoende olie of boter op middelhoog vuur. Niet te veel aardappeltjes tegelijk in de pan, want dan stomen ze in plaats van bakken.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de knoflook fijn. Meng voor de bifteki het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook, peper en zout. Vorm platte schijven, leg er wat feta op en vouw het gehakt over de feta dicht.

Stap 2

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1,5 cm. Kook de aardappelblokjes in 6 minuten halfgaar in water met een snuf zout. Giet af en laat uitstomen.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een ruime koekenpan. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze in ongeveer 12 minuten goudbruin op middelhoog tot hoog vuur. Voeg na 5 minuten de rest van de ui en knoflook toe en bak mee.

Stap 4

Verhit een scheut olie in een andere koekenpan en bak de bifteki in 10 minuten rondom bruin en gaar.

Stap 5

Snijd ondertussen de kropjes baby romaine in parten, bestrijk ze met een beetje olie en rooster 2-3 minuten in een hete grillpan of op een bakplaat in de oven tot de blaadjes licht geschroeid zijn.

Stap 6

Verdeel de gebakken aardappelen en de gegrilde baby romaine over de borden. Leg de bifteki erbij en serveer.