Bietenstamppot met feta
en uienjus
- 90 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 325 gram aardappel(en)
- 5 eetlepel(s) bloem
- 100 milliliter groentebouillon
- 40 milliliter melk
- 200 gram rode bieten
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 60 gram schapenfeta
- 3 gram tijm
- 10 gram zilveruitjes
- 650 gram aardappel(en)
- 10 eetlepel(s) bloem
- 200 milliliter groentebouillon
- 80 milliliter melk
- 400 gram rode bieten
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 120 gram schapenfeta
- 6 gram tijm
- 20 gram zilveruitjes
- 975 gram aardappel(en)
- 15 eetlepel(s) bloem
- 300 milliliter groentebouillon
- 120 milliliter melk
- 600 gram rode bieten
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 180 gram schapenfeta
- 9 gram tijm
- 30 gram zilveruitjes
- 1300 gram aardappel(en)
- 20 eetlepel(s) bloem
- 400 milliliter groentebouillon
- 160 milliliter melk
- 800 gram rode bieten
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 240 gram schapenfeta
- 12 gram tijm
- 40 gram zilveruitjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Kook de bieten de dag vooraf of eerder op de dag om het eten sneller op tafel te hebben. Let op, de bieten gaan dan koud in de stamp. Warm dit geheel dan nog even goed op.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Breng twee pannen water aan de kook. Was de rode biet en snijd in vieren. Kook de bieten voor 45 - 60 minuten in de ene pan tot ze gaar zijn. Was de aardappelen goed en snijd in stukken. Kook de aardappelen in de andere pan in ongeveer 20 minuten gaar.
Laat de zilveruitjes uitlekken. Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de zilveruitjes 1-2 minuten aan. Voeg de bloem toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg al roerend de bouillon toe en breng rustig aan de kook. Laat op een laag vuur 10 minuten sudderen. Houd warm tot het serveren.
Kruimel de feta fijn.
Giet de bieten af wanneer ze klaar zijn en haal de schil van de gekookte bietjes af. Snijd in hele kleine stukjes.
Giet de aardappelen af wanneer ze klaar zijn met koken, laat uitlekken en doe ze terug in de pan. Voeg de gesneden bietjes, de melk en de rest van de roomboter toe en stamp het geheel tot een puree. Rits de tijm door de puree heen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de verkruimelde feta en de uienjus.