Bietenstamppot met feta
Vega

Bietenstamppot met feta

en uienjus

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 325 gram aardappel(en)
  • 50 milliliter jus
  • 40 milliliter melk
  • 170 gram rode bieten
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 60 gram schapenfeta
  • 3 gram tijm
  • 10 gram zilveruitjes
  • 650 gram aardappel(en)
  • 100 milliliter jus
  • 80 milliliter melk
  • 340 gram rode bieten
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 120 gram schapenfeta
  • 6 gram tijm
  • 20 gram zilveruitjes
  • 975 gram aardappel(en)
  • 150 milliliter jus
  • 120 milliliter melk
  • 510 gram rode bieten
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 180 gram schapenfeta
  • 9 gram tijm
  • 30 gram zilveruitjes
  • 1300 gram aardappel(en)
  • 200 milliliter jus
  • 160 milliliter melk
  • 680 gram rode bieten
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 240 gram schapenfeta
  • 12 gram tijm
  • 40 gram zilveruitjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Wist je dat?

Er een verschil is tussen zomer- en winterbieten? In de zomer zijn ze kleiner dan in de winter en worden ze vaak met loof verkocht. De kooktijd van zomerbieten is 20-25 minuten en winterbieten kook je langer: ongeveer 1 - 2 uur. Daarom zitten er nu voorgekookte bieten in jouw gemaksbox.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan water aan de kook. Was de aardappelen goed en snijd in stukken. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.

Stap 2

Snijd de bietjes in hele kleine stukjes.

Stap 3

Laat de zilveruitjes uitlekken. Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de zilveruitjes 1-2 minuten aan. Voeg de jus toe en verwarm op een lage stand. Houd warm tot het serveren.

Stap 4

Kruimel de feta fijn.

Stap 5

Giet de aardappelen af wanneer ze klaar zijn met koken, laat uitlekken en doe ze terug in de pan. Voeg de gesneden bietjes, de melk en de rest van de roomboter toe en stamp het geheel tot een puree. Rits de tijm door de puree heen en breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de verkruimelde feta en de uienjus.