Bietenstamppot
Vegan

Bietenstamppot

en uienjus

  • 90 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 325 gram aardappel(en)
  • 50 milliliter jus
  • 1 gram plantaardige boter
  • 60 gram plantaardige feta
  • 40 milliliter plantaardige melk
  • 200 gram rode bieten
  • 3 gram tijm
  • 10 gram zilveruitjes
  • 650 gram aardappel(en)
  • 100 milliliter jus
  • 2 gram plantaardige boter
  • 120 gram plantaardige feta
  • 80 milliliter plantaardige melk
  • 400 gram rode bieten
  • 6 gram tijm
  • 20 gram zilveruitjes
  • 975 gram aardappel(en)
  • 150 milliliter jus
  • 3 gram plantaardige boter
  • 180 gram plantaardige feta
  • 120 milliliter plantaardige melk
  • 600 gram rode bieten
  • 9 gram tijm
  • 30 gram zilveruitjes
  • 1300 gram aardappel(en)
  • 200 milliliter jus
  • 4 gram plantaardige boter
  • 240 gram plantaardige feta
  • 160 milliliter plantaardige melk
  • 800 gram rode bieten
  • 12 gram tijm
  • 40 gram zilveruitjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Kook de bieten de dag vooraf of eerder op de dag om het eten sneller op tafel te hebben. Let op, de bieten gaan dan koud in de stamp. Warm dit geheel dan nog even goed op.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Breng twee pannen water aan de kook. Was de rode biet en snijd in vieren. Kook de bieten voor 45 - 60 minuten in de ene pan tot ze gaar zijn. Was de aardappelen goed en snijd in stukken. Kook de aardappelen in de andere pan in ongeveer 20 minuten gaar.

Stap 2

Laat de zilveruitjes uitlekken. Verwarm de helft van de boter in een steelpan en fruit de zilveruitjes 1-2 minuten aan. Voeg de jus toe en verwarm op een lage stand. Houd warm tot het serveren.

Stap 3

Kruimel de feta fijn.

Stap 4

Giet de bieten af wanneer ze klaar zijn en haal de schil van de gekookte bietjes af. Snijd in hele kleine stukjes.

Stap 5

Giet de aardappelen af wanneer ze klaar zijn met koken, laat uitlekken en doe ze terug in de pan. Voeg de gesneden bietjes, de melk en de rest van de boter toe en stamp het geheel tot een puree. Rits de tijm door de puree heen en breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de verkruimelde feta en de uienjus.