Bietenrisotto met red-carrot medaillons
Vega

Bietenrisotto met red-carrot medaillons

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram geitenkaas
  • 175 gram gekookte bietjes
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 mililiter paddenstoelen bouillon
  • 100 gram pareltarwe
  • 3 stuk(s) red carrot medaillons
  • 200 milliliter water
  • 50 gram geitenkaas
  • 350 gram gekookte bietjes
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 mililiter paddenstoelen bouillon
  • 200 gram pareltarwe
  • 6 stuk(s) red carrot medaillons
  • 400 milliliter water
  • 80 gram geitenkaas
  • 500 gram gekookte bietjes
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 mililiter paddenstoelen bouillon
  • 300 gram pareltarwe
  • 9 stuk(s) red carrot medaillons
  • 600 milliliter water
  • 110 gram geitenkaas
  • 700 gram gekookte bietjes
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 2 mililiter paddenstoelen bouillon
  • 400 gram pareltarwe
  • 12 stuk(s) red carrot medaillons
  • 800 milliliter water

Tip

Voordat je begint met het snijden van de bietjes kun je je handen even goed insmeren met olijfolie. Dit zorgt ervoor dat de rode kleur niet aan je huid hecht en zo kun jij met een gerust hart je bietjes snijden.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui en de knoflook en fruit deze zachtjes aan in een scheutje olijfolie in een hapjespan.

Stap 2

Voeg de pareltarwe toe en fruit kort mee. Kruid met zout en peper. Blus af met de bouillon en laat gedurende 15 minuten zachtjes garen met de een deksel op de pan. Roer af en toe door.

Stap 3

Snijd ondertussen de bietjes in grove stukken en voeg toe aan de ‘risotto’.

Stap 4

Verwarm net voordat de risotto gaar is een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan en bak er om en om de bietenburgers mooi krokant in. Reken 2-3 minuten per kant.

Stap 5

Neem de pan, zodra de pareltarwe gaar is en het vocht vrijwel geheel is opgenomen, van het vuur. Verkruimel er de helft van de geitenkaas doorheen en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Stap 6

Serveer de risotto met de gebakken bietenburger. En verdeel er de rest van de geitenkaas overheen.