Bietengnocchi met bietjes
en geitenkaas
- 145 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) balsamico crème
- 200 gram bietengnocchi
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 0.5 gram plantaardige boter
- 60 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 0.5 eetlepel(s) plantaardige rode wijnazijn
- 200 gram rode bieten
- 5 gram tijm
- 50 gram veldsla
- 25 gram walnoten
- 1 eetlepel(s) balsamico crème
- 400 gram bietengnocchi
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 1 gram plantaardige boter
- 120 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 1 eetlepel(s) plantaardige rode wijnazijn
- 400 gram rode bieten
- 10 gram tijm
- 100 gram veldsla
- 50 gram walnoten
- 1.5 eetlepel(s) balsamico crème
- 600 gram bietengnocchi
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 1.5 gram plantaardige boter
- 180 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 1.5 eetlepel(s) plantaardige rode wijnazijn
- 600 gram rode bieten
- 15 gram tijm
- 150 gram veldsla
- 75 gram walnoten
- 2 eetlepel(s) balsamico crème
- 800 gram bietengnocchi
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 2 gram plantaardige boter
- 240 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 2 eetlepel(s) plantaardige rode wijnazijn
- 800 gram rode bieten
- 20 gram tijm
- 200 gram veldsla
- 100 gram walnoten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Geef je salade een culinaire 'touch' door de walnoten te karamelliseren. Als je de walnoten in de pan bakt, voeg na een paar minuten wat agavesiroop toe en laat een paar minuten pruttelen. Bestrooi met een paar korrels zout. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Indien de noten aan elkaar zijn geplakt, brokkel los en verdeel over je salade.
Fotograaf Thomas
Bereidingswijze
Let op: begin op tijd met de bieten, deze hebben namelijk 1,5 tot 2 uur nodig om te garen. Je kunt dit ook de dag van tevoren doen. Breng een grote pan water aan de kook. Was de bietjes. Voeg de bieten toe aan het kokende water en gaar in circa 1,5-2 uur. Prik na 1,5 uur met een vork in de bieten om te kijken of ze al gaar zijn. Als de bietjes gaar zijn, giet het water af en laat afkoelen. Pel de bietjes. Snijd de bietjes in partjes.
Verhit een hapjespan en bak de walnoten tot ze beginnen te verkleuren. Schep de noten uit de pan in een bakje en zet apart.
Doe de veldsla in een kom. Besprenkel met extra vierge olijfolie en rode wijnazijn en bestrooi met peper en zout. Hussel de veldsla om. Verdeel de veldsla over de borden.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de gnocchi in 5 minuten rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak ze nog ongeveer 10 minuten. Voeg de geritste tijm en een klontje boter toe voor de laatste 2-3 minuten.
Verdeel de gnocchi over de veldsla en leg de partjes biet op de gnocchi. Brokkel de kaas over de borden.
Druppel de balsamico over de salade en maak af met de gebrande walnoten.