Bietengnocchi met bietjes
Vega

Bietengnocchi met bietjes

en geitenkaas

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 sachet(s) balsamico glaze
  • 200 gram bietengnocchi
  • 0.5 gram boter
  • 60 gram geitenkaas
  • 150 gram gekookte bietjes
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 0.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 5 gram tijm
  • 50 gram veldsla
  • 10 gram walnoten
  • 2 sachet(s) balsamico glaze
  • 400 gram bietengnocchi
  • 1 gram boter
  • 120 gram geitenkaas
  • 300 gram gekookte bietjes
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 10 gram tijm
  • 100 gram veldsla
  • 20 gram walnoten
  • 3 sachet(s) balsamico glaze
  • 600 gram bietengnocchi
  • 1.5 gram boter
  • 180 gram geitenkaas
  • 450 gram gekookte bietjes
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 15 gram tijm
  • 150 gram veldsla
  • 30 gram walnoten
  • 4 sachet(s) balsamico glaze
  • 800 gram bietengnocchi
  • 2 gram boter
  • 240 gram geitenkaas
  • 600 gram gekookte bietjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 20 gram tijm
  • 200 gram veldsla
  • 40 gram walnoten

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Geef je salade een culinaire 'touch' door de walnoten te karamelliseren. Als je de walnoten in de pan bakt, voeg na een paar minuten wat honing toe en laat een paar minuten pruttelen. Bestrooi met een paar korrels zout. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Indien de noten aan elkaar zijn geplakt, brokkel los en verdeel over je salade.

Fotograaf Thomas

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de bietjes in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de bietjes in partjes. Rits de tijm.

Stap 2

Verhit een hapjespan en bak de walnoten tot ze beginnen te verkleuren. Schep de noten uit de pan in een bakje en zet apart.

Stap 3

Doe de veldsla in een kom. Besprenkel met extra vierge olijfolie en rode wijnazijn en bestrooi met peper en zout. Hussel de veldsla om. Verdeel de veldsla over de borden.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de gnocchi in 5 minuten rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak ze nog ongeveer 10 minuten. Voeg de partjes biet, geritste tijm en een klontje boter toe voor de laatste 2-3 minuten.

Stap 5

Verdeel de gnocchi met biet over de veldsla. Brokkel de geitenkaas over de borden.

Stap 6

Druppel de balsamico over de salade en maak af met de gebrande walnoten.