Bietenblad-stamppot met pompoen en koolvisfilet
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 50 gram bietenblad
- 150 stuk(s) flespompoen
- 150 gram koolvis
- 150 gram kruimige aardappelen
- 100 gram bietenblad
- 300 stuk(s) flespompoen
- 300 gram koolvis
- 300 gram kruimige aardappelen
- 150 gram bietenblad
- 450 stuk(s) flespompoen
- 450 gram koolvis
- 450 gram kruimige aardappelen
- 200 gram bietenblad
- 600 stuk(s) flespompoen
- 600 gram koolvis
- 600 gram kruimige aardappelen
Benodigdheden
- bakpan
- vergiet
- snijplank
- mes
- kookpan
- schaar
- pureestamper
Bereidingswijze
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook om de pompoen- en aardappelblokjes te koken. Haal de vis uit de koelkast en dep hem droog. Kruid met peper en zout. Schil (indien gewenst) of was de aardappels.
Snijd de aardappels in blokjes van 2cm.
Kook de pompoen- en aardappelblokjes samen gaar in 8-10 minuten.
Verwarm de bakpan met een scheutje olijfolie en laat goed heet worden. Bak de vis in 6-8 minuten mooi gaar.
Giet ondertussen de pompoen- en aardappelblokjes af. Doe ze terug in de pan en stamp ze grof met de pureestamper. Voeg het gesneden bietenblad toe. Meng goed, proef de puree en breng op smaak met olijfolie of boter, grove mosterd, peper en zout.
Verdeel de stamppot en gebakken vis over de borden. Knip met een schaar de cress en maak daar het gerecht mee af.