Linzen-quinoa bowl met seitan
Vegan

Linzen-quinoa bowl met seitan

en geroosterde groenten

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) ahornsiroop
  • 0.5 eetlepel(s) appelazijn
  • 75 gram belugalinzen
  • 150 gram bietenmix
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 blad(en) laurierblad
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram pastinaak
  • 50 gram quinoa
  • 100 gram seitan black-i-p
  • 5 gram tijm
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 2 eetlepel(s) ahornsiroop
  • 1 eetlepel(s) appelazijn
  • 150 gram belugalinzen
  • 300 gram bietenmix
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 blad(en) laurierblad
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram pastinaak
  • 100 gram quinoa
  • 200 gram seitan black-i-p
  • 10 gram tijm
  • 1 stuk(s) ui
  • 3 eetlepel(s) ahornsiroop
  • 1.5 eetlepel(s) appelazijn
  • 225 gram belugalinzen
  • 450 gram bietenmix
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 blad(en) laurierblad
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram pastinaak
  • 150 gram quinoa
  • 300 gram seitan black-i-p
  • 15 gram tijm
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 4 eetlepel(s) ahornsiroop
  • 2 eetlepel(s) appelazijn
  • 300 gram belugalinzen
  • 600 gram bietenmix
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 blad(en) laurierblad
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 gram pastinaak
  • 200 gram quinoa
  • 400 gram seitan black-i-p
  • 20 gram tijm
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vegan

Vanaf 54.95 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Beluga linzen, kleine, glanzend zwarte linzen, houden tijdens het koken mooi hun vorm. Dat maakt ze ideaal voor salades, bowls en stoofschotels waarin je graag een beetje bite wilt behouden. Ze hebben van nature een nootachtige, aardse smaak. Handig om te weten: beluga linzen hoef je niet te weken en ze zijn meestal in 20–25 minuten gaar. Spoel ze wel even af voordat je ze kookt, en voeg pas aan het einde zout toe, dan blijven ze het mooist stevig.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de bieten schoon of schil ze. Snijd een klein stukje van de boven- en de onderkant van de bieten en snijd ze vervolgens in partjes. Snijd de pastinaak in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukken van ongeveer 6 centimeter lang. Snijd de ui in partjes.

Stap 2

Snijd de helft van de knoflook fijn en meng met de helft van de olijfolie. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de knoflookolie, bestrooi met peper en zout en rooster 30 minuten in de oven.

Stap 3

Doe ondertussen de linzen in een pan ruim water. Voeg de laurierblaadjes, de rest van de knoflook en een flinke snuf zout toe. Breng aan de kook en kook de linzen in 20-25 minuten beetgaar. Giet af, verwijder de laurier en knijp de zachte knoflook uit de schil bij de linzen. Breng op smaak met peper en zout. Kook in een andere pan de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat kort uitdampen.

Stap 4

Snijd de seitan in blokjes van 1 x 1 centimeter. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de seitanblokjes in 6-8 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

Stap 5

Meng de mosterd, azijn, ahornsiroop, tijm en 1 el olijfolie per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de linzen-quinoa over kommen, schep de geroosterde groenten en de gebakken seitan erop. Besprenkel de bowls met de dressing en serveer.