Beef tandoori
Vlees

Beef tandoori

met tomatenchutney

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 120 gram biefstukpuntjes
  • 0.25 stuk(s) bloemkool
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 theelepel(s) kruidenmix Tandoori
  • 5 gram platte peterselie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 10 gram tomatenchutney
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 240 gram biefstukpuntjes
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 theelepel(s) kruidenmix Tandoori
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 20 gram tomatenchutney
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 360 gram biefstukpuntjes
  • 0.75 stuk(s) bloemkool
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 milliliter kokosmelk
  • 3 theelepel(s) kruidenmix Tandoori
  • 15 gram platte peterselie
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 300 gram tomatenblokjes
  • 30 gram tomatenchutney
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 480 gram biefstukpuntjes
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 milliliter kokosmelk
  • 4 theelepel(s) kruidenmix Tandoori
  • 20 gram platte peterselie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 40 gram tomatenchutney
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je de curry wat milder maken? Voeg dan wat honing toe. Maar niet teveel, de tomatenchutney is al erg zoet van zichzelf.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst in circa 10 minuten gaar. Laat daarna met het vuur uit en de deksel op de pan doorgaren.

Stap 2

Snijd de bloemkool in roosjes en leg in een vergiet. Spoel schoon. Breng water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in circa 8 minuten beetgaar.

Stap 3

Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook grof.

Stap 4

Verhit olie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook. Voeg de runderreepjes toe aan de pan en bak 5 minuten op hoog vuur mee. Zet het vuur iets lager en voeg de tandoori kruiden toe. Fruit een paar minuten mee en blus het geheel af met kokosmelk. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en roer geheel. Laat de curry 10 minuten pruttelen.

Stap 5

Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de curry en breng de curry op smaak met wat zout. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de peterselie toe aan de curry.

Stap 6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop. Serveer met de tomatenchutney.