Beef Rendang met zoetzuur komkommer, paksoi en rijst
Vlees

Beef Rendang met zoetzuur komkommer, paksoi en rijst

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 60 blik(ken) kokoscrème
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 5 gram pinda's
  • 0.5 stuk(s) puntpaprika
  • 25 gram rendang curry pasta
  • 75 gram rijst
  • 100 gram runderpoulet
  • 100 blik(ken) kokoscrème
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 10 gram pinda's
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 50 gram rendang curry pasta
  • 50 gram rijst
  • 200 gram runderpoulet
  • 140 blik(ken) kokoscrème
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 15 gram pinda's
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 100 gram rendang curry pasta
  • 225 gram rijst
  • 300 gram runderpoulet
  • 180 blik(ken) kokoscrème
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 20 gram pinda's
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 150 gram rendang curry pasta
  • 300 gram rijst
  • 400 gram runderpoulet

Benodigdheden

  • vergiet
  • wok
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • 2 mengkommen
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Zet een kookpan met ruim water op het vuur. Was de paprika, paksoi en komkommer goed in het vergiet. Toast de pinda’s kort in de wok.

Stap 2

Snijd de paprika in ringen van een halve cm. Snijd de aangegeven hoeveelheid komkommer in schuine plakjes en leg in een kom, marineer met sushi seasoning (of honing en azijn) en klein beetje chilli flakes. Snijd de paksoi in schuine repen van 2 cm, ook het groen. Hak de pinda’s grof.

Stap 3

Zet een braadpan op middelhoog vuur. Doe boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is. Bak de poulet rondom bruin. Voeg de kokosmelk toe. Zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat het vlees minstens een uur sudderen, totdat het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt. Kijk regelmatig en roer door.

Stap 4

Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in ongeveer 12 minuten gaar in het kokende water.

Stap 5

Laat in een wok op hoog de sesamolie (zonnebloemolie kan ook) goed heet worden. Wok de paprika en paksoi voor 3-5 minuten, proef en kruid eventueel met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de rijst over de borden met daarop de rendang. Serveer de gewokte groenten en komkommer zoetzuur naast de rijst. Maak het gerecht af met de pinda’s.