BBQ Flammkuchen
- 10 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) BBQ saus
- 31.25 milliliter crème fraîche
- 0.5 stuk(s) flammkuchenbodem
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 12.5 gram rucola
- 25 gram salami
- 2 eetlepel(s) BBQ saus
- 62.5 milliliter crème fraîche
- 1 stuk(s) flammkuchenbodem
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 25 gram rucola
- 50 gram salami
- 3 eetlepel(s) BBQ saus
- 93.75 milliliter crème fraîche
- 1.5 stuk(s) flammkuchenbodem
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 37.5 gram rucola
- 75 gram salami
- 4 eetlepel(s) BBQ saus
- 125 milliliter crème fraîche
- 2 stuk(s) flammkuchenbodem
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram rucola
- 100 gram salami
Tip
Je kunt de flammkuchen ook beleggen met andere ingrediënten, zoals champignons, uien-ringen, ontbijtspek, paprika of kaas.
Boerschappen
Bereidingswijze
Onderstaand recept is afkomstig van BBQ Experience Center. Ga naar hun website om de video te bekijken van dit recept.
Steek de (kamado)barbecue aan en bereid hem voor op indirect grillen met de platesetter. Breng de temperatuur naar 275 graden. Leg een pizzasteen op het rooster en laat die minimaal 20 minuten op temperatuur komen.
Leg het flammkuchendeeg op een pizzaschep en bestrijk eerst met een laagje crème fraîche en vervolgens met BBQ saus. Verdeel de salami over de bodem.
Schuif de flammkuchen met behulp van de pizzaschep op de pizzasteen en bak in 2-4 minuten op de kamado(barbecue) met gesloten deksel tot de bodem goudbruin en krokant is.
Haal de flammkuchen met behulp van de pizzaschep van de barbecue. Leg de flammkuchen op een bord of plank en bestrooi met rucola en besprenkel met een beetje olijfolie.
Snijd de flammkuchen in stukken en serveer direct.